prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2021 18:20:00

Osobní setkání se zástupci našich obcí jsou velmi důležitá

Osobní setkání se zástupci našich obcí jsou velmi důležitá

Krajští radní se vracejí k výjezdním zasedáním. Začali v Havířově

Radní Moravskoslezského kraje opět vyrazili na výjezdní zasedání, setkali se s představiteli města Havířova. V minulosti takto vyjížděli do nejrůznějších částí regionu pravidelně, aby se setkali s místními a prodiskutovali s nimi jejich témata, ať už potíže či úspěchy. 

„Pandemie koronaviru a s ní spojená epidemiologická opatření přerušila naše výjezdy do obcí napříč krajem. Osobní setkání se zástupci našich obcí vnímám jako velmi důležitá. Zajímá nás, co se v kraji děje, kde můžeme pomoci, chceme vidět, co se obcím povedlo, nebo naopak, co místní samosprávy trápí. Takto jsme v minulosti navštívili například Osoblahu, Štramberk, Frenštát pod Radhoštěm, Hrčavu nebo Otice, jednali jsme s tamními radními, odpoledne pak patřila setkáním se starosty okolních obcí. V tomto modelu budeme pokračovat,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Jedním z témat jednání s radními Havířova byly rekonstrukce mateřských a základních škol, parkovací plochy ve městě, zejména před havířovským domovem seniorů a nemocnicí, radní města a kraje se také dotkli tématu dalšího kola kotlíkových dotací.

„Těší mě, že má město Havířov s Moravskoslezským krajem nastavenou velmi dobrou spolupráci, a to napříč rezorty. Od dopravy, přes památkovou péči, až po investiční oblast. Dnes krajským radním představíme například projekt dopravního hubu havířovského nádraží, jehož realizace probíhá. Také jsme rádi, že se budeme moci pochlubit národním centrem stolního tenisu, jehož vznik v minulosti kraj podpořil. Máme v Havířově řadu dalších plánů, takže věříme, že konstruktivní spolupráce s krajem bude pokračovat. Například na příští rok připravujeme rekonstrukci sportovního areálu, který sdílí krajem zřizovaná střední škola a základní škola, která je příspěvkovou organizací města. Byli bychom rádi, kdyby se na financování projektu kraj podílel,“ řekl primátor statutárního města Havířov Josef Bělica.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama