prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2021 12:40:00

Pomoc armády byla nepostradatelná

Pomoc armády byla nepostradatelná

Na 21. ročníku Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil Armády ČR, které se uplynulý víkend konaly na mošnovském letišti, předal hejtman Moravskoslezského kraje ocenění za vynikající spolupráci při řešení situace způsobené onemocněním covid-19.

 Čestné uznání převzali ředitel Krajského vojenského velitelství Ostrava Jaroslav Medek a ředitel Zdravotního ústavu v Ostravě Eduard Ježo.

„Poděkování patří všem, kdo stáli v nejnáročnějším období pandemie koronaviru v první linii a pomáhali nám tuto těžkou situaci zvládat. V Moravskoslezském kraji bylo nasazeno 1644 vojáků, kteří mimo jiné sehráli důležitou roli v našich nemocnicích a sociálních zařízeních. Prováděli dekontaminaci prostor zasažených nákazou, posílili zdravotnický personál a vykonávali celou řadu dalších pomocných prací. Vojáci pomáhali také s testováním veřejnosti antigenními testy a převozem vzorků do laboratoří, byli zapojeni do Chytré karantény a pomáhali s trasováním pozitivně indikovaných osob. Pomoc armády byla zkrátka nepostradatelná a jsem přesvědčen, že její činnost v posledních měsících pozitivně ovlivnila její vnímání ze strany veřejnosti,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Dodal, že dík patří i Zdravotnímu ústavu v Ostravě za ohromné pracovní nasazení v nejtěžším období koronavirové pandemie. „Bylo nutné ve velmi krátkém čase otestovat na koronavirus spoustu lidí a co nejrychleji vyhodnotit odebrané vzorky. A tyto vypjaté, náročné situace ostravský Zdravotní ústav zvládl velmi dobře,“ řekl hejtman Ivo Vondrák. Poděkoval Zdravotnímu ústavu i za to, že se zapojil do krajské kampaně propagující očkování proti onemocnění covid-19.

„Moc bych si přál, aby byl letošní ročník Dnů NATO ve znamení naděje, že to nejhorší s koronavirem máme za sebou. Že se nebude opakovat přetíženost nemocnic, vyčerpání lékařů a všech záchranářů, a že se nevrátí přísné restrikce. K tomu všemu může přispět proočkovanost našich obyvatel. Znovu proto vyzývám: Kdo jste to ještě neudělali, není nad čím dumat, neodkládejte to a běžte se očkovat,“ uzavřel hejtman Ivo Vondrák.

Plukovník Jaroslav Medek byl hejtmanem oceněn za významnou pomoc, kterou Armáda ČR poskytla při řešení nepříznivé epidemiologické situace v domovech pro seniory a dalších sociálních a zdravotnických zařízeních, při testování obyvatelstva na koronavirus.

Ředitele Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě Eduarda Ježa ocenil moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák za výjimečné fungování ZÚ Ostrava v koronavirové pandemii, kdy se jeho zaměstnanci kromě obrovského pracovního nasazení při vyhodnocování odebraných vzorků podíleli také na testování obyvatelstva.

Vloni na Dnech NATO hejtman Ivo Vondrák ocenil za mimořádné nasazení během nouzového stavu způsobeného pandemií koronaviru tehdejšího ředitele HZS MSK Vladimíra Vlčka, ředitele krajského ředitelství Policie ČR Tomáše Kužela a ředitele ZZS MSK Romana Gřegoře. V roce 2019 převzal z rukou hejtmana ocenění za mimořádné zásluhy v boji za svobodu, obranu a bezpečnost státu válečný veterán Jan Ihnatík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama