prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2018 6:28:00

Realizace chytrého regionu vyžaduje vybudování kvalitní datové infrastruktury

Realizace chytrého regionu vyžaduje vybudování kvalitní datové infrastruktury

Včera dopoledne navštívil Moravskoslezský kraj ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner. Podpora podnikání a inovace, Průmysl 4.0, Energetika 4.0, digitalizace a revitalizace průmyslových zón. To byla témata, která se řešila.

 Po prohlídce Dolu Darkov a po setkání s vedením a odboráři OKD navštívil Tomáš Hüner spolu s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákem centrum IT4Innovations v Ostravě. Na krajském úřadě pak následovalo jednání se zástupci Moravskoslezského kraje. Přesun z inovačního centra na krajský úřad proběhl nezvykle tramvají. Ministr chtěl placením jízdného bezkontaktní kartou vyzkoušet, jak to v praxi funguje v chytrém regionu.

„Myšlenka realizace chytrého regionu vyžaduje vybudování kvalitní datové infrastruktury, zejména optické sítě. To bude vyžadovat několikasetmilionovou investici a na ministerstvu průmyslu a obchodu leží nevyčerpané miliardy určené právě pro tuto oblast. S panem ministrem jsme se dnes domluvili na tom, že se bude hledat cesta, jak tento projekt realizovat,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Při jednání se zástupci kraje se také mluvilo o výstavbě průmyslové zóny Nad Barborou. „Je to jeden z klíčových projektů našeho kraje. V zóně by v budoucnu mohlo najít práci až dva tisíce lidí. Zavázali jsme se, že nebudeme stavět průmyslové zóny na zelené louce, proto jsou pozemky na Karvinsku a jejich využití velmi důležité,“ upozornil hejtman Ivo Vondrák a dodal, že jednání s ministrem probíhala v přátelské a konstruktivní atmosféře.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama