prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. mult.

  • BPP
  • Praha 4
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2021 22:29:00

Rozhodnutí ÚS neznamená, že by se nyní mělo všechno rychle otevřít

Rozhodnutí ÚS neznamená, že by se nyní mělo všechno rychle otevřít

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil část usnesení vlády zakazující maloobchodní prodej a poskytování služeb


Jsem rád, že Ústavní soud vyhověl našemu senátnímu návrhu a zpětně zrušil diskriminační omezení v oblasti malých obchodů a služeb. Neznamená to ale, že by se nyní mělo všechno rychle otevřít – v každém případě je třeba respektovat současná protiepidemická opatření.

Soud hlavně konstatoval, že vláda nebyla schopna uvést důvody, proč některé služby mohou fungovat, zatímco jiné ne, a tím je jednoznačně poškodila. V právním státě zkrátka nelze měřit dvojím metrem. Vedle zpackaného tendru na dodání testů do škol jde o další ukázku amatérského počínání vlády v době krize.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama