prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2020 15:10:26 - občanka ČR

Bezdomovci

Jaká opatření jsou pro bezdomovce, kteří mohou být nakaženi? Co když budou třeba na vir pozitivní? Jak se stát stará o ně a o ostatní, pro které mohou být zdravotním rizikem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2020 17:34:10 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Dobrý den, Vaše  otázka  je velmi  aktuální. Lidé bez domova, mohou být, samozřejmě, také nakaženi koronavirem, ale  jejich  možnost  dodržovat hygienická opatření je malá. Regiony, kterých se toto týká, tedy  nejenom hl. město Praha,  ale také třeba Brno a další města, hledají urychleně kapacitně  odpovídající objekty, ve kterých by bylo možné ubytovat tyto osoby a mít tedy také přehled  o jejich zdravotním  stavu. Nemocní, kteří potřebují  nemocniční léčbu, ji mají. Pokud jsem byla správně  informována ( z několika  krajů) byla posílena terénní služba, která se snaží  zabezpečit zjištění  zdravotního stavu , ale také dodávat stravu a v rámci možností aktivně zjišťovat zdravotní těchto osob.