prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2022 12:45:00

ČR už poslala na Ukrajinu deset kamionů léčiv za desítky milionů

ČR už poslala na Ukrajinu deset kamionů léčiv za desítky milionů

Komentář na facebookovém profilu k lékům, darovaným Ukrajině

 V rámci mezivládních konzultací s vedením Ukrajiny jsem jednal i s ministrem zdravotnictví Ukrajiny Viktorem Ljaškem. Ukrajinské zdravotnictví je kvůli ruským útokům na nemocnice a zdravotníky na hranici kapacit. Hlavním tématem tak byly rekonstrukce ukrajinského zdravotního systému, obnovení jeho kapacit a zajištění dostatku léčiv.

Česká republika ve spolupráci s farmaceutickými firmami už na Ukrajinu poslala 10 kamionů s více než 900 tisíci baleními léčiv za desítky milionů korun. Dodávám pro pořádek, že tato léčiva byla dodávána tak, aby nevznikl nedostatek na českém trhu, takže tato pomoc nezpůsobila žádné výpadky léků pro české občany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama