prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2021 19:13:00

Co má společného česká výprava do Tokia a děti školou povinné

Co má společného česká výprava do Tokia a děti školou povinné

Komentář na facebookovém profilu k testování dětí ve školách

 Na ČT24 jsme diskutovali o testování dětí ve školách. Mně a celému AntiCovid týmu vadí, že není jasné, co má být cílem plošného testování dětí.

V prvních dvou týdnech plánuje ministerstvo udělat všem dětem 3x antigenní test.

okud je cílem zjistit, kolik dětí je pozitivních, pak by bylo podstatně lepší toto screeningové testování udělat pouze v místech, kde bude koncem srpna incidence vyšší. A volit PCR test se současným zjištěním mutací. Pokud je cílem zabránit šíření COVIDu mezi dětmi ve školách, pak opět stačí testování provádět v regionech, kde bude dostatečně vysoká incidence.

Nicméně i v tomto případě nám příklad české výpravy na Olympiádu v Tokiu ukazuje, že to moc nefunguje. Pokud budeme děti testovat stejně jako naši výpravu do Tokia, jaký to bude mít smysl?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama