prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2023 8:19:00

Mou ambicí je dotáhnout klíčové reformy

Mou ambicí je dotáhnout klíčové reformy

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k plánům na druhý "poločas" vlády

V těchto dnech to jsou dva roky, co jsem byl jmenován ministrem zdravotnictví. Bylo to náročných 24 měsíců. Píšu to i s vědomím toho, že jsem věděl, do čeho jdu a jaká je průměrná “životnost” ministra nebo ministryně mého ministerstva.

Těch za posledních třicet let bylo dvacet tři. Někteří ztratili podporu, jiní energii, a moji předchůdci z minulé vlády pak pro změnu "kontakt s hnutím", což se standardně dozvídali z médií svého šéfa. V naší vládě ale fungujeme jinak.

Mou ambicí je v druhém poločase mandátu dotáhnout klíčové reformy. V následujících měsících předložím zákony, které jsme dlouho připravovali. Elektronizace zdravotnictví, reforma ochrany veřejného zdraví a zákony o veřejném zdravotním pojištění a o zdravotních službách.

Za sebou už máme schválení zákona o léčivech či přelom v podobě automatické valorizace plateb za státní pojištěnce a zrušení řady byrokratických nesmyslů pro občany, lékaře, zaměstnavatele i poskytovatele zdravotních služeb.

Mnohé se povedlo, mnohé šlo nepochybné udělat lépe. Jsem ale přesvědčen, že dotáhneme naše reformní kroky a občanům se z naší práce budu moci zodpovídat s čistým svědomím a jasnými výsledky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama