prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2022 18:48:00

Našimi prioritami jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování

Našimi prioritami jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování

Komentář na facebookovém profilu ke třem uplynulým měsícům českého předsednictví Radě Evropské unii.

 Máme za sebou tři ze šesti měsíců českého předsednictví Radě EU, kdy čeští ministři řídí jednání ministrů z celé Evropské unie a naši odborníci koordinují jednání desítek až stovek pracovních skupin, odborů a výborů. Našimi zdravotnickými prioritami, jak často zmiňuji, jsou onkologie, vzácná onemocnění, očkování, posílení globální role Evropské unie v oblasti zdraví a pomoc Ukrajině. Právě zkvalitnění onkologické péče je hlavní zdravotnickou prioritou českého předsednictví. Chci, aby napříč Evropskou unií neexistovaly rozdíly v kvalitě péče. Toto téma je pro mě osobní a je pro mě velmi důležité.

Do Brna se v červenci na naši odbornou konferenci k onkologii sjeli ti největší odborníci z celé Evropy, formulovali společné závěry a ty byly následně podpořeny na neformálním jednání ministrů zdravotnictví EU a šéfů evropských zdravotnických institucí v Praze. Ještě nás kromě mnoha dalších akcí čekají i odborná konference ke vzácným onemocněním, k očkování a v prosinci také formální jednání ministrů zdravotnictví EU v Bruselu. Jsem rád, že od svých zahraničních kolegů jak v akademické, tak politické oblasti slyším chválu na organizaci #CZPRES a roli ČR v jednáních. Jsem přesvědčen, že naše předsednictví dotáhneme do zdárného konce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama