prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2022 6:37:00

Uprchlíků jsme přijali na počet obyvatel nejvíc na světě

Uprchlíků jsme přijali na počet obyvatel nejvíc na světě

Komentář na facebookovém profilu k začlenění ukrajinských uprchlíků do společnosti

 Naše země se letos stala útočištěm pro téměř půl milionu uprchlíků z Ukrajiny, kteří utíkají před ruskou agresí. Těch jsme přijali na počet obyvatel nejvíce na světě a v pomoci Ukrajině i jejím uprchlíkům jsme vzorem pro celý svět.

Bylo, je a bude naší povinností těmto lidem pomoci. Díky rychlé reakci naší vlády se jich velká část velmi rychle začlenila do naší společnosti a našli u nás svůj nový domov.

Ač se ve veřejném prostoru objevila řada mýtů a konspirací, lékařská péče se kvůli příchozím Ukrajincům v České republice nijak nezhoršila. Naopak, jsme rádi, že mnozí Ukrajinci našli v českém zdravotnictví práci a pomáhají i českým pacientům.

Jsem hrdý, že jsme společně otevřeli svá srdce těm, kteří potřebovali naši pomoc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama