prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2022 17:36:00

Hokejový klub bude v Hradci minimálně do roku 2026

Hokejový klub bude v Hradci minimálně do roku 2026

Město prodloužilo dohodu s Mountfieldem

Po letošním historickém úspěchu, kdy hradecký hokejový klub získal v základní části extraligy Prezidentský pohár, se město Hradec Králové a společnost Mountfield dohodly na prodloužení spolupráce. Zastupitelé v minulém týdnu schválili uzavření dodatku k dohodě o výkonu akcionářských práv na další dva roky, a to až do sezóny 2025/2026.

„Letošní sezóna byla velmi vydařená. Hokejisté si vedli skvěle, s předstihem si zajistili vítězství v základní části a získali Prezidentský pohár. Velký podíl na tomto úspěchu mají kromě hráčů, trenérů a celého realizačního týmu také hradečtí fanoušci. Myslím si, že extraliga je tím, co Hradec chce, co Hradec potřebuje a co lidi baví. Jsem proto rád, že zastupitelé podpořili prodloužení smlouvy o další dva roky a zajistili tak pokračování hokejové extraligy až do sezóny 2025/2026,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Zastupitelé současně s prodloužením dohody schválili navýšení maximální částky jako příspěvku na provoz zimního stadionu. Tato zálohová platba se zvedla z původních 8,5 milionu na 15,5 milionu korun. „Pokud v Hradci chceme zachovat stejnou úroveň hokeje, musíme jej podpořit také finančně a nejen slovy. S nárůstem nákladů, především v oblasti energií, se potýkají všechny městské organizace, podobně tomu tedy je i v případě zimního stadionu. Proto jsme v zastupitelstvu schválili navýšení příspěvku na provoz stadionu o sedm milionů. Hokejistům v mládežnických kategoriích jsme zároveň navýšili dotaci na využívání ledové plochy o 600 tisíc korun,“ dodává primátor. Neustále se zvyšující náklady na údržbu budou muset být zohledněny také v cenách za pronájem ledové plochy. Návrh nového ceníku budou projednávat radní města na svém červencovém zasedání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama