prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2021 6:34:00

Hradec podpoří obec Lužice více než milionem korun

Hradec podpoří obec Lužice více než milionem korun

Celkem 1,2 milionu korun poskytne město Hradec Králové na pomoc jižní Moravě po zásahu ničivé bouře. Částka, kterou dnes na svém zasedání schválili zastupitelé, bude věnována obci Lužice.

Kromě přímé finanční pomoci města vyjeli v pátek na Moravu pomáhat hradečtí dobrovolní hasiči.

„V zastupitelstvu jsme se shodli na podpoře jedné z nejvíce postižených obcí na jižní Moravě, a to obci Lužice, které poskytneme částku 1,2 milionu korun. Těžko si někdo z nás dokáže představit, jaké trauma a bolesti si lidé z oblasti prožili a prožívají, ale věříme, že i tento dar přispěje k tomu, aby se domy a prostředí obce mohly co nejdříve opravit a život jejich obyvatel se znovu vrátil do běžných kolejí,“ sdělil primátor města Alexandr Hrabálek. Finanční prostředky budou v následujících dnech bezhotovostním způsobem převedeny na účet obce.

V pátek do místa živelní pohromy odjel odřad profesionálních hasičů a členů jednotek sboru dobrovolných hasičů Hradec Králové a Třebechovice. „Z jednotek města Hradce Králové odjelo dvanáct členů ze sborů Plačice, Malšova Lhota, Třebeš, Malšovice, Svinary a Plácky. Po příjezdu zahájili likvidaci následků mimořádné události, které spočívaly zejména v odstraňování zničených střešních konstrukcí, provizorním zakrytí střech plachtami, nakládce a odvozu suti a nebezpečného odpadu nebo řezání spadlých stromů a větví,“ říká Josef Janura, vedoucí odboru krizového řízení města Hradec Králové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama