prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2020 6:34:00

Začíná příjem žádostí o městskou finanční pomoc podnikatelům

Začíná příjem žádostí o městskou finanční pomoc podnikatelům

Drobní hradečtí podnikatelé již mohou na magistrát města odesílat žádosti o městskou finanční pomoc do výše až 25 tisíc korun. Formulář spolu s podmínkami, které musí žadatelé dodržet, je možné nalézt na internetových stránkách města.

Žádosti budou přijímány do 12. června. Jedná se o další opatření ke zmírnění dopadů způsobených nouzovým stavem, které je součástí hradeckého programu Antivirus. Celkově má být mezi žadatele rozděleno 10 milionů korun.

„Na pondělním zasedání zastupitelstva jsme nechali schválit podmínky, které musí žadatelé o finanční pomoc splňovat. Jedná se především o drobné podnikatele a živnostníky, kteří mají sídlo nebo provozovnu v Hradci Králové a během nouzového stavu museli z důvodu vládních nařízení uzavřít své provozovny,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Žadatelem může být pouze právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo místem podnikání v Hradci Králové, která zaměstnává méně než deset osob. Žadatel také musí dodržet některé stanovené podmínky, jako je nepřerušená podnikatelská činnost a nesmí být dlužníkem vůči městu či jeho organizacím. Seznam podmínek v plném znění a formulář žádosti je možné nalézt na internetových stránkách města ZDE.

Všechny podané žádosti budou přijímány do 12. června. Ke konci června by pak měly být hotové veškeré náležitosti finanční pomoci. „S vyplácením částek bychom rádi začali během července a srpna, což je prakticky okamžitě, jak jen to bude možné. Ačkoliv se někomu tento způsob zdál pomalý, jsem přesvědčen, že je to naopak nejrychlejší možná cesta, jelikož jsme mohli začít konat až po skončení nouzového stavu a celý harmonogram se musí přizpůsobit termínům jednání zastupitelů,“ doplňuje primátor. Peněžitá pomoc je omezena maximální částkou 25 tisíc korun pro jednoho žadatele. Výše peněžité pomoci bude stanovena i podle počtu podaných žádostí. Finanční pomoc bude možné využít například na náklady na mzdy, související odvody, na energie, platby za nájemné s výjimkou případů, kde došlo k jejich prominutí v rámci dalších opatření programu Antivirus či nákladů, na které byla čerpána jiná podpora, například státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama