prof. RNDr. Bedřich Moldan, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2010 13:25:39

Senátor Moldan předal Ceny zdraví a bezpečného životního prostředí

Senátor Moldan předal Ceny zdraví a bezpečného životního prostředí

Cena zdraví a bezpečného životního prostředí poputuje letos do firmy z Podkrkonoší.

Cena zdraví a bezpečného životního prostředí poputuje letos do firmy z Podkrkonoší. Vyhlašovatelé soutěže z Business Leaders Fora rozhodli v pondělí o vítězi. Jednou ze dvou nejúspěšnějších firem v republice je novou držitelkou ceny trutnovská akciová společnost Step Trutnov, která se zaměřuje na technologie v oblasti energetiky a tepelné techniky.

Vítězství v letošním klání si firma odnese za projekt unikátního řešení konstrukce kotle na biomasu. Technologie umožňuje spalování celých balíků biomasy bez nutnosti předchozího rozdružování nebo krájení na části. "Odpadá jednak energeticky náročné dělení balíků biomasy (úspora až 60 kW/hod), ale i její doprava do spalovací komory kotle, což dále šetří energii. Také to vytěsňuje možnosti poruch při nežádoucím předmětu v biomase nebo při její špatné kvalitě. Vlivem této technologie je umožněno spalování mimo běžné slámy i dosud nevyužívaných druhů biomasy, jako jsou sena, kukuřičná sláma a další v podobě obřích balíků," vysvětlil přínos projektu vítězné trutnovské firmy Tomáš Nejedlo z Business Leaders Fora. Druhou vítěznou společností se stala firma Canabest, zabývající se výrobou tepelně–izolačních rohoží z konopného vlákna.

Cenu nejlepším i dalším oceněným předali ministryně životního prostředí Rut Bízková a senátor Bedřich Moldan. Slavnostnímu vyhlášení předcházel také seminář, který se zabýval otázkou, jestli lze najít soulad mezi ekologií a ekonomikou. Společnost Step Trutnov je díky úspěchu se svým produktem nominována i do soutěže o evropskou ekologickou cenu pro podnikatele. V loňském roce se o ni ucházelo více než 140 firem z EU.

Publikováno v Krkonošském deníku, dne 03.06.2010 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama