prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2016 19:30:00

Nikdy v tomto století nebylo politické klima v Evropě tak neklidné jako nyní

Nikdy v tomto století nebylo politické klima v Evropě tak neklidné jako nyní

Nedávno vzniklý Institut pro křesťansko-demokratickou politiku spustil webové stránky.

Webové stránky najdete na adrese www.ikdp.cz. Vizí think-tanku, založeného KDU-ČSL, je dlouhodobě prosperující Česká republika aktivně zapojená do života silné, bezpečné a ekonomicky konkurenceschopné Evropy.  

„Nikdy v tomto století nebylo politické klima v Evropě tak neklidné jako nyní. Nikdy v tomto století jsem necítil naléhavěji potřebu promýšlet a moderně interpretovat hodnoty, na nichž vyrostla evropská civilizace, a hledat cesty, jak efektivně rozvíjet odkaz zakladatelů EU. Proto jsem se rád podílel na vzniku Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku. Věřím, že právě tento think-tank bude vnášet do veřejné diskuse impulsy, které pomohou pozitivně utvářet věci budoucí,“ říká Václav Hampl, člen Správní rady Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku (IKDP) a předseda senátního Výboru pro záležitosti Evropské unie.

Spolu s ním tvoří správní radu IKDP europoslankyně Michaela Šojdrová, přírodovědec, teolog a pedagog Marek Orko Vácha, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a předseda právního výboru Evropského parlamentu Pavel Svoboda. Ten je také předsedou správní rady IKDP.

Cestu k naplňování svých cílů think-tank vidí v pořádání seminářů, kulatých stolů, besed a konferencí, ve shromažďování dat a jejich vyhodnocování, ve zpracovávání analýz a studií, ve spolupráci s tuzemskými i zahraničními odborníky a institucemi a v publikační činnosti.„Křesťanská demokracie přivedla k prosperitě značnou část západní Evropy. Přemýšlet o tom a nabízet pro české prostředí její úspěšná řešení je lepší cesta než neustále hledat vlastní slepé uličky,“ uvedl Pavel Svoboda.
Vedle správní rady má IKDP také International Council. Jeho členy jsou ekonom a bývalý saský premiér Georg Milbradt, socioložka a bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová, filosof a bývalý ministr školství Jan Sokol, pedagog a bývalý český premiér Petr Pithart a europoslanec a bývalý předseda Evropského parlamentu Jerzy Buzek.

Institut sídlí v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama