Centrum Amelie: Měsíc na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých

25.02.2021 22:11

Přivolejme s jarem i naději je i letos mottem Tulipánového měsíce, který v březnu již podeváté realizuje nezisková organizace Amelie, z. s. Projektem chce upozornit na potřebu podpory onkologicky nemocných a jejich blízkých nejen v oblasti léčby, ale i v oblasti sociální a psychologické.

Centrum Amelie: Měsíc na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

„Letošní rok je pro všechny náročný a pro onkologicky nemocné dvakrát. Strach ze své nemoci násobený strachem z nákazy covid-19 jim přináší velký stres a obavy do života. Proto se v Amelii jim snažíme alespoň zpříjemnit prostředí onkologických ambulancí, lůžkových oddělení či čekáren a poslat jim vzkaz, že na svou nemoc nejsou sami“ říká koordinátorka Centra Amelie v Liberci Mgr. Petra Kuntošová.

Konkrétně v Libereckém kraji jsou po celý březen vyzdobena obrázky dětí onkologická oddělení nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou a Mamocentrum v EUC klinice v Liberci. Pro pacienty Komplexního onkologického centra liberecké nemocnice jsou připravena přáníčka se vzkazy od dětí, ke kterým jsou připojeny další dárečky a kontakty na Amelii pro případnou pomoc a podporu. Přáníčka s dárečky jsou určena i pro zdravotníky, kteří o onkologicky nemocné pečují jako ocenění jejich náročné práce.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

S nabídkou bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich rodiny se mohou lidé seznámit 8. 3. v čase 16:00-18:00 u stánku Amelie v obchodním centru FORUM v Liberci či 16. 3. přímo v Centru Amelie v rámci Dne otevřených dveří. S letáky Amelie a kontakty na ni se obyvatelé Liberce budou setkávat po celý měsíc březen rovněž ve vozech MHD. Na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých se uskuteční jednodenní charitativní cvičení v zapojených fitness centrech, kdy výtěžek ze vstupného půjde na zajištění bezplatných služeb pro ně. V případě nepříznivé epidemické situace bude cvičení probíhat online.

„Cílem Tulipánového měsíce je i zvýšení informovanosti mezi veřejností o fungování organizace v Liberci, která může pomoci v situaci, kdy do života rodiny vstoupí rakovina. Nemocní i jejich blízcí od nás mohou získat bezplatné sociální poradenství (např. v oblasti důchodů, zaměstnání či nároků na dávky), psychologické konzultace či se účastnit našich jednorázových či opakujících se aktivit jako je např. plavání, cvičení, tvoření a další“, dodává Kuntošová.

Tulipánový měsíc je realizován pod záštitou PhDr. Mgr. Ivana Langra, náměstka primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch města Liberec.

Více o Tulipánovém měsíci 2021 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…