České dráhy: Železniční sobota na Valašsku nabídne jízdy historickými vlaky

21.07.2023 19:15 | Tisková zpráva

Sobota 22. července bude na Valašsku ve znamení historických vlaků. Centrem dění se stane Valašské Meziříčí, odkud České dráhy během dne vypraví historický vlak s lokomotivou „Velký bejček“. Historická souprava nejprve dopoledne vyrazí do Veřovic, odpoledne se pak vydá do Bystřice pod Hostýnem.

České dráhy: Železniční sobota na Valašsku nabídne jízdy historickými vlaky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cestující se budou moci svézt také jinou soupravou v čele s motorovou lokomotivou „Bardotkou“, která pojede z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm a zpět. Součástí programu bude také výstava železničních vozidel v areálu starého depa ve Valašském Meziříčí.

V sobotu 22. července si návštěvníci v areálu starého depa (za nákupním centrem Kaufland, průchod bránou na konci ulice U nákladního nádraží) užijí bohatý program pro malé i velké s názvem Železniční sobota na Valašsku. Areál bude otevřený od 9 do 17 hodin a vstupné, které bude využito pro údržbu historických železničních vozidel, bude stát symbolických 50 Kč pro návštěvníky od 6 let. K vidění bude výstava moderních i historických železničních vozidel Českých drah a ČD Cargo, techniky pro údržbu tratí Správy železnic a hasičské techniky HZS Správy železnic. Děti se budou moci svézt na posunovací lokomotivě „Prasátko“, a nebude chybět občerstvení a prodej upomínkových předmětů se železniční tematikou.

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí

Hlavní atrakcí Železniční soboty na Valašsku budou jízdy zvláštních vlaků do okolí Valašského Meziříčí s parní lokomotivou „Velký bejček“ (423.041) a motorovou „Bardotkou“ (T478.1004). Parní vlak v čele s lokomotivou „Velký bejček“ bude z Valašského Meziříčí vyrážet v 9:25 a pojede přes Hostašovice a Mořkov do Veřovic a zpět. Odpolední vlak bude začínat v 15:30 ve Valašském Meziříčí a pojede přes Branky na Moravě, Kunovice-Loučku a Osíčko do Bystřice pod Hostýnem, odkud se vrátí zpět do Valašského Meziříčí. Nostalgický vlak s motorovou lokomotivou „Bardotkou“ bude odjíždět z Valašského Meziříčí ve 12:15 a přes Zašovou a Zubří dojede ve 12:37 do Rožnova pod Radhoštěm. Na zpáteční jízdu po stejné trase se vlak vydá z Rožnova ve 13:08.

Jízdné ve zvláštních vlacích bude záviset na ujeté vzdálenosti. Za jízdenky na vzdálenost do 20 kilometrů zaplatí dospělí cestující 120 korun, děti od 6 do 15 let pak 60 korun. Jízdenky pro delší trasy nad 20 kilometrů budou stát 180 korun, resp. pro děti od 6 do 15 let 120 korun. Děti do 6 let pojedou zdarma bez nároku na místo k sezení. Jiné slevy, zaměstnanecké jízdné, jízdenky IDS nebo OneTicket se neuznávají. Přeprava dětských kočárků do vyčerpání kapacity služebního vozu, přeprava jízdních kol je vyloučena. Prodej jízdenek je zajištěn ve všech pokladnách ČD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…