CzechTourism: Moskevskou MHD zdobí velkoplošné fotografie a videa s atmosférou českých Vánoc

04.11.2021 7:34 | Tisková zpráva

Celý listopad si cestující moskevskou hromadnou dopravou mohou díky velkoformátovým fotografiím a video spotům umístěných ve vagonech vlakových souprav Aeroexpress vychutnat působivou atmosféru českých Vánoc.

CzechTourism: Moskevskou MHD zdobí velkoplošné fotografie a videa s atmosférou českých Vánoc
Foto: wien.czechcentres.cz
Popisek: CzechTourism

Celkem 396 fotografií a tři krátké video spoty představují krásná místa České republiky, české lázně a vánoční trhy mají za cíl přiblížit ruským turistům kouzelnou adventní atmosféru, za kterou jindy do Česka rádi přijíždějí. 

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19487 lidí

„Veřejnost i odborníci nyní, i přes zhoršení epidemiologické situace, netrpělivě očekávají výsledky mezivládních jednání o možnosti uznání vakcíny Sputnik jako podmínky pro cestování do Česka za turistikou,“ říká Alena Kudílková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Moskvě.

Kampaň v hodnotě 230 tisíc korun, kterou připravilo zahraniční zastoupení CzechTourism v Moskvě, je ode dneška instalována v interiérech vlakových souprav společnosti Aeroexpress, které jedou z centra Moskvy na mezinárodní letiště Šeremetěvo, Vnukovo a Domodědovo nebo do inovačně-technologického centra Skolkovo.

„Spolupráce se společností Aeroexpress je velice efektivní forma propagace. Pravidelné linky přepraví měsíčně více jak 1,5 milionů cestujících. Navíc Vánoce a vánoční trhy jsou pro turisty z Ruska jedním z nejoblíbenějších období, za kterým míří do České republiky. Nyní ale do Česka za turistikou cestovat nemohou, a tak jsme české Vánoce přivezli do Moskvy,“ vysvětluje Alena Kudílková a pokračuje: „V této době je velmi důležité ukázat místním turistům, že hned jak to bude možné, rádi je v České republice opět přivítáme. O jejich zájem totiž již nyní aktivně usilují země, do kterých je z Ruska možné vycestovat již nyní např. Maďarsko, Srbsko, Bulharsko nebo Itálie. Do budoucna nás tedy čeká velice těžký úkol vrátit Česko do popředí zájmu ruských cestovatelů.“ 

V roce 2019 přijelo do České republiky 564 tisíc ruských turistů, což je v počtu zahraničních turistů zařadilo na šesté místo. V loňském roce poklesl počet ruských turistů na polovinu (272 tisíc). I přesto ale patřili mezi zahraniční cestovatele, kteří se do Česka vrátili nejrychleji. Nejčastěji jezdí turisté z Ruska do Prahy a Karlovarského kraje. Jejich dovolená v Česku trvá průměrně více než pět dní a za den při ní utratí v průměru 3300 korun na osobu (z toho 2,2 tis. Kč před cestou a 1,1 tis. Kč během pobytu).  V příjezdech do lázeňských ubytovacích zařízení se v roce 2019 ruská klientela s počtem klientů 60 793 zařadila na druhé místo, a na první s průměrnou délkou lázeňských pobytů rekordních 10,6 dne. 
Aktuální interaktivní report s informacemi o zahraničních turistech naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…