DPP: Soud rozhodl, že společnost RENCAR nemá právo využívat reklamní plochy DPP

16.02.2023 18:47 | Tisková zpráva

Obvodní soud pro Prahu 9 včera opětovně zamítl žalobu společnosti RENCAR ze skupiny JCDecaux, kterou se již od roku 2016 neúspěšně domáhala určení, zda má právo reklamně využívat majetek DPP v souvislosti s historickou smlouvou uzavřenou v roce 1997. Soud žalobu zamítl pro nedostatek naléhavého právního zájmu.

DPP: Soud rozhodl, že společnost RENCAR nemá právo využívat reklamní plochy DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Ačkoli spory s RENCAR ještě nejsou finálně u konce, oceňujeme, že soud potvrdil naši argumentaci a žalobu RENCARu zamítl. Rozhodnutí soudu je v souladu s našimi závěry, že společnost RENCAR nemá žádných práv reklamně užívat majetek DPP a současně potvrzuje správnost našeho dosavadního postupu, ve kterém budeme i nadále pokračovat,“ říká Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

DPP bude proto i nadále pokračovat v maximalizaci příjmů z reklamy, neboť trh v rámci otevřených výběrových řízení jasně ukázal, jaká je skutečná hodnota reklamních ploch DPP. „Zatímco v roce 2016 DPP získal na základě neplatné smlouvy se společností RENCAR necelých 50 milionů korun, v letošním roce díky novým otevřeným soutěžím a platným smlouvám s novými nájemci očekáváme příjmy v této oblasti téměř 210 milionů korun, navíc za pouhou zhruba třetinu reklamních ploch,“ říká Petr Witowski.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…