HZS ČR: Hasiči hasičům

07.03.2022 20:08 | Tisková zpráva

Dnes, v pondělí 7. 3. 2022, proběhlo jednání mezi vedením hasičů ČR a Ukrajiny, s účastí náměstků ministrů vnitra obou států.

HZS ČR: Hasiči hasičům
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Předmětem jednání byla aktuální situace na Ukrajině a diskuse o potřebě konkrétního vybavení pro hasiče. Zjišťují se dostupné kapacity a připravuje se jednak návrh toho, jaké prostředky dodá HZS, a plánujeme oslovit i dobrovolné hasiče, zda chtějí některý požadovaný materiál poskytnout.

Prioritní požadavek Ukrajiny je na balistické vesty a přilby. Dále výškovou techniku a osobní ochranné prostředky typu – zásahové oděvy a obuv, přilby, rukavice, dýchací technika, ženijní náčiní, motorové pily – vše, co se dá použít relativně univerzálně.

Pomoc, kterou na Ukrajinu dodáme, musí být účinná a tamními hasiči využitá. Proto předmětem zájmu nejsou například hadice ani elektrické přístroje a zařízení. Ukrajina používá odlišné standardy hadicových půlspojek, mají odlišné elektrické zásuvky…

Další bod jednání se týkal způsobu předání pomoci. Je několik cest a hledá se ta nejvýhodnější, aby se vybavení dostalo do oblastí, kde je to třeba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…