Karlovarský kraj rozdělí dotace na podporu terénních a ambulantních sociálních služeb

30.08.2022 16:55 | Tisková zpráva

V rámci Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na investiční podporu terénních a ambulantních sociálních služeb rozdělí kraj žadatelům dotace ve výši téměř 1,5 milionu korun. Návrh na rozdělení schválila rada Karlovarského kraje na svém zasedání.

Karlovarský kraj rozdělí dotace na podporu terénních a ambulantních sociálních služeb
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Naší snahou je pravidelná a cílená podpora sociálních služeb. Karlovarský kraj se na tyto snaží přispívat každoročně, a to prostřednictvím několika dotačních programů. V tomto případě chceme finančně pomoci poskytovatelům s nákupem automobilů či s pořízením materiálního vybavení, které má usnadnit manipulaci s uživatelem sociální služby v jeho domácnosti nebo při transportu,“ uved radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Dotační program byl vyhlášen v návaznosti na požadavky pro poskytování terénních a ambulantních služeb, a to zejména v oblasti dopravní obslužnosti a oblasti materiálního vybavení. Tato strategie je v souladu s plánem rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji na období 2021 – 2023.

Minimální výše dotace nebyla pro jednotlivé žádosti stanovena, maximální částka byla 200 tisíc korun v případě nákupu automobilu a 150 tisíc korun pro pořízení materiálního vybavení sociální služby.

Krajská rada doporučila poskytnout dotace na zakoupení automobilu těmto žadatelům: Pomoc v nouzi, o.p.s., 15. přední hlídka Royal Rangers Mariánské Lázně, DOP – HC s.r.o., SOS dětské vesničky, z.s., Centrum pro dítě a rodinu Valika, z.s. a spolek Dveře dokořán, z.s. Dotaci na materiální vybavení sociální služby doporučila společnosti DOP – HC s.r.o., a to na pořízení schodolezu pro usnadnění pohybu klientů se sníženou mobilitou, zvedák pro jejich transport a rampu nezbytnou pro přesun osob na invalidním vozíku. Dotaci chce využít také město Habartov na zakoupení rozkládacího zvedáku pro manipulaci s imobilními osobami.

Karlovarský kra vyčlenil na tento program částku ve výši 2 miliony korun. Na krajský úřad bylo doručeno 9 žádostí, 8 z nich splnilo podmínky dotačního programu, Rada Karlovarského kraje proto doporučila zastupitelstvu poskytnutí dotací dle požadavků uvedených v žádostech. O poskytnutí dotací tak rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…