Ministerstvo dopravy: Lety ruských aerolinek jsou opět povolené, Česko a Rusko se chtějí dohodnout

02.07.2019 19:21

Aktuální situace v letecké dopravě mezi Českou republikou a Ruskou federací je výsledkem nedosažení dohody mezi leteckými úřady obou stran.

Ministerstvo dopravy: Lety ruských aerolinek jsou opět povolené, Česko a Rusko se chtějí dohodnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

V této souvislosti Ministerstvo dopravy Ruské federace jednostranně omezilo právo přeletů sibiřské části území Ruské federace pro České aerolinie, a.s. na jejich lince mezi Prahou a Soulem, které český dopravce dlouhodobě využíval. Česká strana uvedený krok považuje za porušení stávajících ujednání, a tak následně omezila práva ruských leteckých dopravců v souladu s Dohodou o letecké dopravě z roku 1966.

Situace se v současné době intenzivně řeší jak s ruskou stranou, tak i s leteckými dopravci. Lety ruských dopravců se povolují průběžně, k velkému narušení provozu by již nemělo docházet.

Ministerstvo dopravy Ruské federace v ranních hodinách dne 2. 7. 2019 vydalo povolení pro přelety Českých aerolinií, a.s. do 7. 7. 2019. Ihned poté Ministerstvo dopravy České republiky zahájilo reciproční postup vůči ruským leteckým dopravcům. Lety tedy budou povoleny také do 7. 7. 2019.

V mezidobí budou obě strany aktivně jednat na dosažení dohody. Snahou české strany není blokovat letecký provoz mezi oběma státy, nicméně musí hájit oprávněné zájmy svých leteckých dopravců.

V této souvislosti Ministerstvo dopravy České republiky lituje vzniklého nepohodlí a komplikací pro cestující, které však bylo způsobené prvotním rozhodnutím ruské strany. Cílem české strany bude negativní dopady na cestující veřejnost minimalizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…