Nadace ČEZ podpořila jičínské házenkáře

10.03.2023 17:05 | Komerční článek

Jičínský Házenkářský klub HBC podporuje hráče všech věkových kategorií a patří mezi úspěšné sportovní kluby, které jsou na předních místech v tabulkách. Nadace ČEZ podpořila činnost sportovního klubu částkou 100 tisíc korun.

Nadace ČEZ podpořila jičínské házenkáře
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Házenkářský klub HBC Jičín patří dlouhodobě, zejména z pohledu mládežnické házené, k nejlepším v České republice. Kromě zastoupení tří mužských týmů se věnuje práci s mládeží a dětmi. Své talenty si hledá již mezi předškolními dětmi, které se do Talenťáčku mohou přihlásit již ve 4 letech.

Nadace ČEZ podpořila činnost klubu částkou 100 tisíc korun. Díky nadačnímu příspěvku se budou moci jičínští házenkáři účastnit mistrovských a přátelských utkání všech věkových kategorií klubu HBC Jičín a účastnit se letních a zimních soustředění. Hráči dostanou i nové vybavení, soupravy, míče, tréninkové pomůcky, ale také dresy a sportovní obuv.

„Díky nadačnímu příspěvku budou moci týmy všech věkových kategorií cestovat k přípravným, turnajovým či mistrovským utkáním. Pro hráče je konfrontace s dalšími předními týmy velmi důležitá. Snažíme se pokračovat v trendu kvalitní práce s mládeží a díky výchově vlastních nadějných odchovanců udržet krok s předními kluby v České republice. A daří se nám to i díky podpoře Nadace ČEZ,“ říká člen výboru Aleš Babák.

Pro klub je hlavním úkolem zajištění sportovní činnosti, "A" tým mužů a oba dorostenecké celky působí v nejvyšších soutěžích, "béčko" mužů potom ve druhé nejvyšší soutěži, první lize. Žákovské týmy hrají ve společných regionálních soutěžích Královéhradeckého, Libereckého a Ústeckého kraje. Jičínská házená dosáhla ve své bohaté a dlouholeté historii na tituly mistra ČR ve všech kategoriích, největším úspěchem byl zisk mistrovského titulu v kategorii mužů v soutěžním ročníku 2012/2013. Klub vychoval také řadu mládežnických, ale i seniorských reprezentantů, disponuje více než dvacetičlenným výborem, který tvoří funkcionáři a trenéři s platnými trenérskými licencemi. Házenkáři se mohou pyšnit výbornou spoluprací s městem Jičín, Královéhradeckým krajem, Českým svazem házené, sponzory a partnery klubu, stejně tak s místními základními a středními školami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…