Novináři ze zemí Východního partnerství se sejdou na MZV

30.11.2022 15:16 | Tisková zpráva

Ministerstvo zahraničních věcí ve spolupráci s Evropskou komisí a Rádiem Svobodná Evropa pořádá 1. a 2. prosince 2022 Mediální konferenci Východního partnerství. Akce je součástí předsednictví Česka v Radě Evropské unie.

Novináři ze zemí Východního partnerství se sejdou na MZV
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Účastníci konference – mezi nimi východoevropští novináři, nevládní experti, zástupci Evropské unie a další – budou diskutovat o fungování nezávislých médií v zemích Východního partnerství (Ukrajina, Moldavsko, Gruzie, Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko) a možnostech jejich podpory ze strany EU.

Konferenci zahájí náměstek ministra zahraničí pro řízení sekce evropské Jaroslav Kurfürst, zástupce Evropské komise Lawrence Meredith a prezident Rádia Svobodná Evropa Jamie Fly. S úvodními projevy vystoupí místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová a náměstkyně ukrajinského ministra zahraničí Emine Džaparova (formou video zdravice).

Konference bude streamována ZDE.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17940 lidí

Program konference:
9:30 – zahájení konference – Jaroslav Kurfürst, náměstek ministra zahraničí ČR; Lawrence Meredith, ředitel, DG NEAR, Evropská komise; Jamie Fly, prezident a výkonný ředitel Rádia Svobodná Evropa
10:00 – 10:30 – úvodní projevy – Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise; Emine Džaparova, náměstkyně ukrajinského ministra zahraničí
10:30 – 11:30 – Blok 1 – Nezávislá média jako předpoklad fungování demokracie Moderuje: zástupce Rádia Svobodná Evropa; vystoupí: Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise; Jodie Ginsberg, prezidentka Výboru na ochranu novinářů; zástupce běloruského zpravodajského portálu Zerkalo.io
12:00 – 13:30 – Blok 2 – Nezávislé mediální prostředí v zemích Východního partnerství a jak se vypořádat s jeho nedostatky – zhodnocení současné situace Moderuje: Arzu Geybullaeva, novinářka, Azerbaijan Internet Watch; vystoupí: Lawrence Meredith, ředitel, DG NEAR, Evropská komise; Jerzy Pomianowski, výkonný ředitel European Endowment for Democracy; Mariam Nikuradze, zakladatelka OC Media, Gruzie; Karen Harutyunyan, šéfredaktorka CivilNet.TV, Arménie; Alina Radu, ředitelka Ziarul de Garda, Moldavsko.
13:30 – závěr druhého bloku konference

Poznámka: konference se koná v angličtině

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…