Úřad vlády na podporu Ukrajiny vyvěsil nad Strakovou akademií ukrajinskou státní vlajku

22.02.2022 16:14 | Tisková zpráva

Úřad vlády České republiky se připojil k akcím na podporu Ukrajiny. V úterý 22. února 2022 proto nad sídlem české vlády, Strakovou akademií, zavlála symbolicky i ukrajinská státní vlajka.

Úřad vlády na podporu Ukrajiny vyvěsil nad Strakovou akademií ukrajinskou státní vlajku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Vyvěšení ukrajinské vlajky nad sídlem Úřadu vlády je dalším viditelným krokem, kterým se vláda České republiky postavila za územní celistvost a nezávislost Ukrajiny. 

Anketa

Vyeskaluje nová situace kolem Donbasu do konfliktu evropského formátu?

6%
91%
hlasovalo: 8717 lidí
Vláda už 26. ledna rozhodla darovat Ukrajině 4 000 dělostřeleckých granátů, uzavřela s ukrajinskou stranou dohodu o zdravotnické asistenci ukrajinským ozbrojeným silám, která umožní přijmout ukrajinské občany na léčení v České republice, prostřednictvím Červeného kříže dodá Ukrajině traumatické balíčky v hodnotě okolo 3,5 milionu korun a poskytne ukrajinské straně i další humanitární, finanční a materiální pomoc, o kterou případně ukrajinská vláda požádá.

Podporu Ukrajině jednoznačně vyslovil také premiér Petr Fiala v mimořádném vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny. „Včerejší uznání povstaleckých republik na východě Ukrajiny a následné zahájení vojenské mise je ze strany Ruska jednoznačným aktem agrese vůči suverénnímu státu a je zcela zjevně porušením mezinárodního práva. Myslím, že o tom dnes nemůže pochybovat vůbec nikdo,“ konstatoval předseda vlády. „Stojíme za plnou nezávislostí a územní celistvostí Ukrajiny. Podporujeme zavedení tvrdých sankcí ze strany Evropské unie a jejích spojenců, které odradí Rusko od další agrese a otevřou cestu k diplomatickému řešení,“ dodal Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…