Vězeňská služba: Jednání generálních ředitelů zemí střední a východní Evropy

23.09.2018 11:38

V minulém týdnu se generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal zúčastnil 16. zasedání Kulatého stolu generálních ředitelů vězeňských služeb zemí střední a východní Evropy (MECR), které se tentokrát konalo ve Vídni.

Vězeňská služba: Jednání generálních ředitelů zemí střední a východní Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Toto jednání probíhá pravidelně od roku 2009, kdy byl MECR založen. První setkání se rovněž konalo ve Vídni, pak se členové scházeli postupně v jednotlivých členských státech, do roku 2013 dvakrát ročně, od roku 2014 pak jednou do roka.

Cílem setkání je neformální diskuze na téma aktuální situace v jednotlivých vězeňských službách, mluví se o dosažených úspěších, ale také o aktuálních problémech. Jedná se o otevřenou výměnu informací, názorů a zkušeností, která je často také velmi inspirativní ve vztahu k řešení problémů, které se napříč evropskými systémy nezřídka prolínají. Letos byla tímto ústředním tématem personální situace, nedostatek kvalifikovaného personálu a náborové pobídky.

Setkání se zúčastnili zástupci vězeňských služeb České republiky, Estonska, Itálie, Maďarska, Polska, Rakouska, Rumunska, Slovenska, Slovinska a Švýcarska. Mezi členské země patří dále Bavorsko, Chorvatsko a Litva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…