Zoo Ostrava: O hodinu déle v Zoo

03.03.2023 12:04 | Tisková zpráva

Jak se postupně prodlužují dny, prodlužuje se i otvírací doba Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava. Zatímco na přelomu roku je zoo otevřena jen do 16 hodin, od března můžete v areálu zůstat až do 18 hodin. Přijít ale musíte nejpozději v 17 hodin, pak již nejsou v provozu pokladny. Ve stejnou hodinu se uzavírají i pavilony. Během března stále můžete využít mimosezónní zlevněné vstupné.

Zoo Ostrava: O hodinu déle v Zoo
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Během prohlídky ostravské zoo uvidíte téměř všechna zvířata, řadu z nich ve venkovních výbězích – plameňáky, pandy, jeleny, dravce, kondory, jeřáby, papoušky, sovy, pávy a další druhy ptáků, ale také domácí zvířata v expozici Na statku. Pobyt venku si v tomto období užívá i řada teplomilných druhů – levharti, lvi, některé druhy opic, zebry či sloni. V jejich případě se délka pobytu odvíjí od aktuální teploty. Jinak jsou k vidění ve vyhřívaných pavilonech. Podél návštěvnických tras už také začínají rašit první jarní květiny, které jsou důkazem blížící se teplejší části roku.

Kromě toho můžete v době jarních prázdnin zavítat i do výukového centra, které je běžně pro veřejnost uzavřeno. Zde si mohou zájemci prohlédnout bohatou sbírku preparátů (vycpanin, lebek, zubů atd.) a modelů, které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy a dalších vzdělávacích aktivitách. Výukové centrum, které se nachází v blízkosti pavilonů Tanganika a Papua, je otevřeno ve všední dny mezi 12. a 14. hodinou.

Tento týden si užívají jarních prázdnin školáci v okrese Opava, od 6. do 10. března to pak budou školáci v okrese Ostrava.Zoo Ostrava je v březnu otevřena od 9 do 18 hodin, pokladny a pavilony se uzavírají v 17 hodin. Stále platí mimosezónní zlevněné vstupné.

Důležité upozornění:

Držitelé jednorázových vstupenek s již neplatnou cenou (tj. za cenu platnou před 31. březnem 2022, zlevněná 50 Kč zimní/80 a 90 Kč letní, plná 80 Kč zimní/110 a 130 Kč letní) nebo bez uvedeného data platnosti mají možnost tuto vstupenku použít pouze do 31. března 2023. Také vlastníci roční permanentky za již neplatnou cenu (tj. platnou před 31. březnem 2022, zlevněná/dětská 350 Kč; plná/dospělí 550 Kč nebo rodinná 1300 Kč), kteří ji doposud neaktivovali (tj. permanentka není vyplněna), ji mohou aktivovat na pokladně Zoo Ostrava (nechat si ji vyplnit pracovníkem zoo) nejpozději do 31. března 2023. Podrobnosti ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…