„Pan Bartošek připomíná dikcí Hitlera“. Okamurova sněmovní jízda přes celé odpoledne

09.05.2024 20:02 | Monitoring

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura využil dnes práva přednostního vystoupení ve Sněmovně, aby zkritizoval migrační pakt a vládu, kterou vinil v souvislosti s ním z vlastizrady. Nešetřil ani lidovce a jejich poslance Bartoška, kterého označil za „novodobého Hitlera“. Uvedl, že na SPD lidovci pořádali „pogromy“.

„Pan Bartošek připomíná dikcí Hitlera“. Okamurova sněmovní jízda přes celé odpoledne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Lídr SPD ve Sněmovně vystoupil před hlasováním o návrhu mimořádné schůze, na níž chce koalice projednat ve druhém čtení sporné uzákonění možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí.

Tomio Okamura se na plénu Sněmovny kriticky vyjádřil k unijnímu migračnímu paktu. Fialovu vládu v této souvislosti vinil z vlastizrady. „Fialova vládní pětikoalice je vlastizrada. Ničíte Českou republiku. Je úplně otřesné, do čeho jste nás uvrtali. Je to likvidace České republiky, nechceme tu chodit mezi africkými migranty, protože se zhorší bezpečnost,“ hřímal šéf SPD u řečnického pultíku. Pozastavoval se také nad tím, že Česko nebylo při unijním schvalování migračních pravidel proti, při potvrzování finálního znění se zdrželo.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Migrační pakt je katastrofa pro Českou republiku a další podraz Fialovy vlády na naše občany,“ řekl Okamura s tím, že návratová politika je podle něho fikce. „Jak chcete vracet milion migrantů ročně, kteří sem přicházejí? Každému občanovi je jasné při pohledu na Západ, že návratová politika se nedaří, protože ty africké země je nechtějí, jsou rády, že se jich zbavili,“ doplnil.

Tomio Okamura se pak opřel i do místopředsedy Sněmovny Jana Bartoška (KDU-ČSL), který řídil schůzi. Bartoška označil za „novodobého Hitlera za to, jak se vůči němu vymezil v minulém volebním období kvůli tomu, že měl Okamura údajně znevažovat holokaust v Letech. „Pan Bartošek je odborník na to, podsouvat nějaké jeho výmysly a lži. To je, jako když v minulém volebním období mě chtěl politicky zlikvidovat. Je to takový novodobý Hitler, to mi připomíná jeho dikce,“ řekl na Bartoškovu adresu.

A dodal: „Jste lhář a podvodník, protože jste řekl, že zpochybňuji holokaust, a rozjel jste obrovskou kauzu. Bylo na mě podáno deset trestních oznámení, všechna byla odložena, protože jsem nic špatného neřekl. Jste podrazák nejvyššího kalibru. Neznám tu lidsky horšího člověka, než jste vy,“ uhodil na Bartoška, který řídil schůzi.

Poté se opřel do lidovce Bartoška i jeho strany, že pořádali na SPD „pogromy“. „To, co jste tu dělal vůči SPD minulé volební období. Pogromy. Něco si vymyslíte, chcete někoho zlikvidovat, už byste ho zlikvidoval, a když oficiální orgány řeknou, že ten člověk nic neudělal… Ale kdyby bylo po vašem, tak už je dávno po něm. To jsou metody KDU-ČSL,“ uvedl šéf SPD.

Ostře odsoudil také pomoc Ukrajině, kdy českým vládním politikům vyčetl, že pomáhají Ukrajincům na úkor českých občanů, a doporučil jim jít bojovat do první linie. „Posíláte peníze na Ukrajinu a na českého občana peníze nezbývají. Už nechte toho posílání peněz a shánění zbraní. Už to nikdo nechce. Jednáte proti většině lidí v České republice. Jestli chcete bojovat, tak máte možnost, vy z vládní pětikoalice, jít do první linie na Ukrajině,“ pokračoval Tomio Okamura.

Naopak volal po míru: „Já říkám mír a ukončeme konflikt. Vy jste chciválkové, tak běžte do první linie,“ konstatoval směrem k vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bartošek je jen člen tlupy slepence zbabělců SPOLU !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebolero22 , 10.05.2024 10:04:07
Ráno se pomodlí, pak se vyštěká a večer jde do kostela na mši.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

10:05 „Odstěhujte se.“ Vzkaz pro Vášáryovou poté, co Xavera málem ušlapal internet

Kdo rozdmýchal nenávist ve společnosti, která nakonec vedla k atentátu na Roberta Fica? Moderátor a …