Léčba chronického únavového syndromu

31.01.2014 8:45

Léčba chronického únavového syndromu je vždy během na skutečně dlouhou trať, přičemž úplné uzdravení je skoro nemožné.

Léčba chronického únavového syndromu
Foto:
Popisek:

Stejně jako u jiných onemocnění platí, že největší naděje na uzdravení je tam, kde byla nemoc rozpoznána na začátku.

Cesta pacienta by určitě měla vést nejprve k praktickému lékaři, který by měl provést základní prohlídku skládající se z odběru krve, moče, fyzické prohlídky. Jelikož výsledky základních vyšetření nebudou vykazovat mimořádné hodnoty, je důležité aby lékař pacientovi důvěřoval a příznaky nezlehčoval. Následně by měla být provedena další vyšetření, tentokrát u specialistů, aby byly vyloučeny ostatní onemocnění (např. roztroušená skleróza, nádor, špatně fungující štítná žláza, závislosti či dlouhodobé podávání některých léků apod.). Když je chronický únavový syndrom diagnostikován, pro mnohé pacienty to znamená obrovskou úlevu, že konečně nejsou považování za simulanty. Bohužel léčba je jak již bylo řečeno zdlouhavá a teprve nyní stojí pacient na jejím začátku.

Neexistuje žádný lék přímo na chronický únavový syndrom. Proto jsou léčeny jednotlivé nežádoucí příznaky onemocnění a celkově je posilován organismus. Většinou musí pacient změnit svůj dosavadní životní styl – je nutné, aby se zbytečně ať už psychicky tak fyzicky nenamáhal a aby důsledně dodržoval naordinovaný režim.

Jak již bylo zmíněno, není léčena nemoc jako taková, ale jsou léčeny její symptomy. Lékař tedy může předepsat léky na zmírnění zánětů, alergií, léky na nespavost či antidepresiva. Dávka výše zmíněných léků je nižší než u ostatních pacientů a to z důvodu přecitlivělosti organismu. Dále jsou předepisovány podpůrné léky jako například preparáty, které zvyšují energii, vitamíny, minerály a preparáty, které utužují imunitní systém. Jako alternativní způsob léčby může přispět i homeopatie či akupunktura.

 Předepsané léky či  alternativní léčba může u někoho pomoci, u jiného jako kdybychom nic nepředepsali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…