Ve Varech se ztratil exprimátor, zmizel i prezident

18.11.2010 11:41

Dramatické i komické zároveň je přebírání karlovarského magistrátu novým vedením z koalice K 20. Když se totiž nový primátor Petr Kulhánek a jeho dva náměstci poprvé ocitli ve svých kancelářích, našli je dokonalé uklizené a doslova vybílené. Na zdi jedné z nich dokonce chyběl i obraz prezidenta.

Ve Varech se ztratil exprimátor, zmizel i prezident

Do kuriózní situace se dostali redaktoři karlovarského Deníku, kteří přišli udělat reportáž o tom, jak se noví šéfové města zabydlují na magistrátu (na snímku). Čekali, že si do kanceláří přinesou nějaké talismany a fotografie a zlidští si je po svém. Na místě je však čekalo překvapení. Prázdné skříně a šanony, žádná dokumentace, jako by zde vlastně dosud nikdo nepracoval.

Náměstek Jiří Kotek (Alternativa) ParlamentnímListům.cz řekl, že si proto musel vzít na pomoc „ochranku“ v podobě advokáta Karla Jelínka, který zajistil sepsání potřebných protokolů o předání, respektive nepředání funkce. Kotek totiž přebírá agendu hned po svých dvou předchůdcích - Petru Keřkovi (zvolen za ODS, nyní Nestraníci) a Tomáši Hybnerovi (ČSSD), a zatím nemá k dispozici vůbec žádné potřebné dokumenty.

Vše bude muset dolovat z odborů, ale ani v tomto případě je nemá jisté. Leccos důležitého prý bylo skartováno, bývalé vedení magistrátu však vždy na toto podezření reagovalo, že jde o běžnou likvidaci nepotřebných spisů.

Jak redakci dále sdělil tajemník karlovarského magistrátu Jakub Kaválek, existuje zásadní rozdíl mezi tím, když funkci předává vedoucí odboru nebo sekretářka a volený funkcionář. Nehrozí žádný problém, neboť všechny důležité dokumenty jsou uloženy na příslušných odborech a také v elektronické podobě u sekretářek. Inventarizace ostatního majetku je prý prováděna v řádných termínech a stejně tak je podle Kaválka dodržován skartační řád úřadu.

Kde je Klaus?

Vůbec nejhůř dopadl náměstek Jiří Klsák (KOA), který dokonce přišel i o obraz prezidenta. Jeho předchůdkyně Jana Petříková (ČSSD) si jej odnesla, protože ho měla podepsaný přímo od Václava Klause a byl prý jejím osobním majetkem, což nám posléze sama osobně potvrdila a vylíčila, jak se vlastně k obrazu dostala. Portrét premiéra i jeho podpis získala, když ho v roce 2003 vítala u hotelu Thermal.

Podle tajemníka byl původní obraz prezidenta uložen do skladu, kde je dosud a záleží prý na novém náměstkovi, zda ho bude chtít vrátit zpět.

Nejasný osud primátora

Obdobnou perličku řešil i nový primátor Petr Kulhánek (KOA), který zase nemohl sehnat svého předchůdce Wernera Hauptmanna (ODS), aby se společně zhostili řádného předání důležité funkce reprezentanta statutárního města.

V této souvislosti jsme se snažili také zjistit, jak se bude dál Hauptmannova kariéra vyvíjet. Dosud je zaměstnancem krajského úřadu, pro funkci primátora byl uvolněn z postu stálého zástupce Karlovarského kraje v Bruselu. Jak nám ale prozradila tisková mluvčí Krajského úřadu v Karlových Varech Andrea Bocková, momentálně pro Hauptmanna žádné vhodné místo nemají, neboť funkci v Bruselu museli po jeho odchodu obsadit. Potvrdila nám ale jeho schůzku s hejtmanem Josefem Novotným.

Více:

Ve Varech začalo křeslo-třesení 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…