„Běžte s tím Havlem už do prdele!“ U Konvičky se to nepěkně rozjelo

23.09.2016 11:33

Národní divadlo přišlo s nápadem pojmenovat prostor před kulturním svatostánkem po českém prezidentovi Václavu Havlovi u příležitosti jeho nedožitých osmdesátých narozenin, které si připomeneme za pár dní. Martin Konvička podle vlastního názoru ví, kde se tento nápad vzal.

„Běžte s tím Havlem už do prdele!“ U Konvičky se to nepěkně rozjelo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

U příležitosti nedožitých osmdesátých narozenin Václava Havla možná dojde k tomu, že piazzetta Národního divadla ponese jméno prvního českého prezidenta. Mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk má za to, že by to bylo příhodné, protože život Václava Havla byl spjat s divadlem a s humanismem.

Martinu Konvičkovi se však ten nápad ani trochu nelíbil. „Hráblo jim,“ okomentoval nápad Národního divadla. A nebyl sám. Poté, co na sociální síť Facebook umístil článek, jenž o nápadu umělců informuje, přišlo osm desítek reakcí.

„1000krát opakovaná lež o slavném hrdinovi se stává pravdou – tak asi uvažujou. A modlou pro nemyslící – ani však už takové neznám, kdo by to už dávno neprokouknul – vedení ND inteligenci národa silně podceňuje,“ napsal jeden z diskutujících. Ve stejném duchu se vyjádřili i další lidé. Mnozí prý Havla „prokoukli“ už dávno a současné elity jen lidi štvou, když Havla neustále předkládají veřejnosti. „Národ sobě? Komedianti asi zapomněli, kdo je živí,“ zlobil se další občan. Názory většiny diskutujících shrnuje vulgární věta jednoho z účastníků. „Běžte s tím Havlem už do prdele,“ napsal.

Naznačuje to, že mezi příznivci Martina Konvičky se nenajde mnoho příznivců prvního prezidenta České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…