90 let Českého rozhlasu: Oslavy, výstava či den otevřených dveří

17.05.2013 17:00

Český rozhlas slaví 90 let od svého vzniku. Při této příležitosti nabídne svým posluchačům mnoho akcí včetně možnosti navštívit studia či výstavu, která dlouhou historii tohoto média přiblíží.

90 let Českého rozhlasu: Oslavy, výstava či den otevřených dveří
Foto: red
Popisek: Šéf Rozhlasu Peter Duhan a arcibiskup Dominik Duka

"Všemi silami se snažíme utvrzovat a  rozšiřovat veřejnou službu Českého rozhlasu. Usilujeme o  to, aby si v nabídce našich stanic vybral opravdu každý. Držíme krok se světovými tendry, prosazujeme nové moderní technologie," říká u příležitosti výročí ČRo jeho generální ředitel Peter Duhan.

176 tisíc hodin pořadů

Kromě Dnu otevřených dveří ČRo a zmiňované výstavy se budou konat i vigilie v pražské katedrále sv. Víta. V Divadle na Vinohradech navíc proběhne 19. května slavnostní večer.

Rozhlas ale připravuje i speciální projekty. Patří mezi ně Rádio Retro, Příběh rozhlasu, kniha 99 tvůrců významných rozhlasových dokumentů nebo akce 90 statečných, kdy se ve dnech 18. až 20. května uskuteční 48 hodin nepřetržitého moderování.

"Z  malé stanice se v  průběhu oněch devadesáti let vyvinulo moderní veřejnoprávní médium. Začínalo s několika hodinami živého vysílání. V  loňském roce Český rozhlas pro své posluchače připravil více než 176 tisíc hodin nejrůznějších pořadů," shrnul předseda Rady Českého rozhlasu Tomáš Ratiborský.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…