Bárta naštval Kalouska. Ten pak šel a vrazil facku mladíkovi

08.10.2011 8:07

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) před dvěma týdny nafackoval devatenáctiletému mladíkovi, který ho urážel na pražském Malostranském náměstí. Deník MF Dnes teď přišel s teorií, že Kalouskovo špatné rozpoložení způsobil Vít Bárta (VV) během vyjednávání o bilionovém státním rozpočtu.

Bárta naštval Kalouska. Ten pak šel a vrazil facku mladíkovi

Kalousek se totiž s šéfem poslaneckého klubu Věcí veřejných pohádal a chvíli nato dal pohlavek „drzému studentovi". Ministr financí mohl vlastně nafackovat komukoli, kdo by se mu postavil do cesty, tvrdí MF Dnes.

Vyjednávání o rozpočtu bylo původně úspěšné, pak ale Bárta obrátil a měl další požadavky

Debata o rozpočtu se točila kolem sporu o 8,8 miliard korun pro resort dopravy, který vede Pavel Dobeš z Věcí veřejných. Kalousek ale odmítal peníze přidat. Přesto se v úterý 20. září nakonec dohodli na sedmi miliardách pro dopravu s tím, že VV podpoří jednotnou sazbu DPH ve výši 19 procent.

S dohodou souhlasil také premiér Petr Nečas (ODS), který podle MfD dlouhodobě podporuje jednotnou sazbu DPH. Úředníci ministerstva financí proto dohodu vypočítali a narychlo v noci na středu 21. září ji zapracovali do rozpočtu.

Kalousek byl naštvaný na Bártu a na mladíkovi si vybil zlost

V ten den měl kabinet schválit rozpočet už definitivně. Před schůzí se ale sešla trojice Nečas, Kalousek a Bárta, aby doladili některé drobnosti. Bárta se rozmyslel a rozhodl se usmlouvat další požadavky - vyšší firemní daně progresivní zdanění zaměstnanců.

To byla pro ministra Kalouska poslední kapka, naprosto vybuchl a nadával Bártovi. Ze schůzky pak rázně odešel a na chodníku potkal vulgárního mladíka, rekonstruuje deník MfD.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…