ČSSD se nevzdává komise na vyšetření fotovoltaiky

17.04.2013 21:20

Sociální demokraté znovu přichází s návrhem vyšetřovací komise, která rozkryje nekontrolovaný boom solárních elektráren. ČSSD podle deníku Insider doufá i v to, že komise pomůže odhalit identitu anonymních majitelů společností.

ČSSD se nevzdává komise na vyšetření fotovoltaiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotovoltaické panely

Opoziční ČSSD ve Sněmovně na počátku dubna neprosadila návrh, aby poslanci jednali o zřízení vyšetřovací komise k fotovoltaice. Premiér Petr Nečas (ODS) vidí za solárním boomem zákon schválený před osmi lety za vlády v čele s ČSSD. Sociální demokracie ohlásila, že návrh na vznik komise předloží na další schůzi dolní komory.

ČSSD si přeje vyšetřování vlády, ministrů a ERÚ

Sociální demokraté s optimismem předpokládají, že Poslanecká sněmovna schválí komisi s takovým mandátem, aby vyšetřovala činnost vlády a zejména ministrů průmyslu. Dále by měla prověřit fungování Energetického regulačního úřadu. Také by se měla pokusit o odhalení, kdo na solárním byznysu nejvíce zbohatl.

Komisi podle Insideru podporuje také KSČM. Údajně jsou ale nakloněni i někteří poslanci v ODS.

Boom solárních elektráren nastal v Česku v roce 2010. Od ledna 2011, kdy stát výrazně snížil garantované výkupní ceny pro nově připojené velké zdroje, zájem velkých investorů o výstavbu nových zdrojů opadl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…