Červíček je skvělý policista, chválí ho šéf inspekce Bílek

29.08.2012 20:09

Ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivan Bílek odmítá, že by jeho úřad nějak stál za odvoláním Petra Lessyho z postu policejního prezidenta. Inspekce pouze vyšetřovala podnět, tento případ pro ni začíná a končí trestním oznámením.

Červíček je skvělý policista, chválí ho šéf inspekce Bílek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Ivan Bílek v Interview ČT24 zdůraznil, že on sám není vyšetřovatelem ani policistou a už vůbec nejdůležitější osobou v případě Petra Lessyho. Proto na určité otázky odmítl odpovídat. Tento případ pro GIBS prý začíná a končí trestním oznámením.

Její role v odvolání Lessyho je pouze taková, že loni vyšetřovala jistý medializovaný podnět (narážel na Jaroslava Vaňka). „Inspekce tehdy došla k závěru ze shromážděných informací, že se nejedná o spáchání trestného činu a podstoupila tu záležitosti ministrovi vnitra,“ vysvětloval v ČT Bílek.

Ministr Jan Kubice následně Lessyho odvolal z důvodu pomluvy náměstka policejní správy Zlínského kraje. Nahrazen byl Martinem Červíčkem. „Pana plukovníka Červíčka znám ze své praxe a je to opravdu skvělý policista,“ pochválil ho Bílek.

Vyjádření opozice, která si na odvolání Lessyho stěžuje, odmítl komentovat. Co se týče dalších podnětů, věnují se na GIBS prý opravdu každému. „Já vás mohu ubezpečit, že řešíme naprosto obrovské množství podnětů,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…