DĚSIVÉ FOTO, které se šíří na síti. Mladá dívka prý opustila islám a takto dopadla. Jenže...

19.02.2016 12:45

Na sociálních sítích koluje foto zmlácené mladé ženy. Zle měla dopadnout poté, co se napřed rozhodla přijmout islám, ale později víru zase opustila. Ošklivě zbitá žena měla zřejmě posloužit odpůrcům islámu. Má to ale háček. Když si člověk dá trochu práce, zjistí, že stejná fotka ženy se objevila u článků na internetu už v roce 2014. A nebylo to ve spojitosti s islámem. Na fotografii upozornil nejstarší izraelský deník Haaretz.

DĚSIVÉ FOTO, které se šíří na síti. Mladá dívka prý opustila islám a takto dopadla. Jenže...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Všude ležely známé nálepky

Mary Brandonová se na karnevalu v britském Notthing Hillu setkala se sexuálním obtěžováním. „Nějaký muž mě v davu chytil za zadek. Řekla jsem mu, ať mě nechá, ale udělal to znovu. Strčila jsem do něj a on mně potom dal pěstí,“ popsala incident Mary serveru Independent. Po ráně pěstí skončila v nemocnici a pobyla tam řadu hodin. Před rokem a půl se zpráva objevila například na americkém The Huffington Post.

Mladá žena svou fotku po útoku umístila na sociální síť a varovala všechny ženy, aby na sebe dávaly pozor. Stejně tak zkritizovala muže. Dala jasně najevo, že považuje za nepřijatelný stav, v němž by se žena musela bát vyjít si sama ven bavit se. Psal se srpen 2014.

Jenže fotka umístěná na internetu začala žít vlastním životem. Přibližně o rok a půl později se stejná fotka objevila na sociální síti Twitter, ale se zcela jiným popisem. Údajně má jít o ženu, která se rozhodla opustit islám. A se zlou se potázala. Kauzu rozvířil nejstarší izraelský deník Haaretz, který na foto upozornil.

Tak se podívejte, jak to vypadá s uprchlíky a co dělají ve Velké Británii, Německu, nebo Švédsku... Těmito slovy lze stručně charakterizovat snímek do krve zmlácené slečny, jejíž jméno nebylo v aktuální diskuzi odhaleno. Příběh ale dokresluje celá řada komentářů. Od těch hebrejských, až po anglické.

„Vy se divíte? U Islámu žádná úcta k ženě není! Neexistuje. Jak se vůbec můžete domnívat, že zde bude vyváženost, rovnoprávnost," rozhořčila se Emma K. na výše zmíněném Twitteru. Nebyla sama. „Vypadá to, že nejde o fotomontáž, ale o skutečný obrázek našich nových spoluobčanů, refugees," dodal další. Zbylí návštěvnici Twitteru šíří obrázek takzvaným retweetem, neboli přeposláním mezi své vlastní zdroje.

Tématu uprchlíků v Evropě se ParlamentníListy.cz věnují dlouhodobě. Články na toto téma naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…