Další karambol Nečasovy ruské delegace. Tentokrát se srazila dvě auta v koloně

28.05.2013 20:57

Dvě vozidla z doprovodné kolony českého premiéra Petra Nečase se dnes srazila v centru Petrohradu. Při nehodě, jejíž příčinou byla pravděpodobně technická porucha, nejméně jeden člen doprovodu utrpěl lehké zranění. Kolona směřovala z petrohradské radnice na letiště, program návštěvy incident neovlivnil. Pozdě odpoledne delegace bez problémů přiletěla do Jekatěrinburgu na Urale.

Další karambol Nečasovy ruské delegace. Tentokrát se srazila dvě auta v koloně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Nečas odjížděl z paláce Smolnyj, kde jednal s petrohradským gubernátorem Georgijem Poltavčenkem. Kolona asi pěti vozidel zamířila na petrohradské letiště k odletu do Jekatěrinburgu, když jedno z aut patrně kvůli technické poruše prudce zabrzdilo a mikrobus jedoucí za ním do něj narazil.

Při kolizi se roztříštilo čelní sklo mikrobusu a podle svědectví zpravodajky ČTK se poškodila přední část vozu. Fotografovi českého vládního doprovodu úlomky skla pořezaly ruku: muž s delegací do Jekatěrinburgu neodcestoval a zůstal v Petrohradu na ošetření.

Vůz s premiérem Nečasem se v okamžiku nehody nacházel v čele kolony a srážka ho nijak nezasáhla.

Nečas je v Rusku od neděle na čtyřdenní návštěvě. Do Petrohradu přicestoval v pondělí po návštěvě Moskvy a Soči, kde jednal s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem a s prezidentem Vladimirem Putinem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…