Dánsko chce muslimům odebírat nezletilé nevěsty. Ničíte rodiny, je to zcela normální, protestuje tamní imám

17.02.2016 16:53

Britská redakce webu Breitbart nedávno informovala o dalším palčivém problému, který provází migrační krizi. Do Evropy totiž příchází mnoho manželských párů, v nichž je dívka nezletilá. Nejmladším vdaným děvčatům je čtrnáct let, byl zaznamenán dokonce jeden, kdy bylo dívce pouze jedenáct. A dánská vláda se rozhodla tyto manželské páry rozdělit, což se však nelíbí jednomu z předních tamních imámů.

Dánsko chce muslimům odebírat nezletilé nevěsty. Ničíte rodiny, je to zcela normální, protestuje tamní imám
Foto: archiv
Popisek: Dánsko, ilustrační foto

Dánsko zaregistrovalo další problém provázející migrační krizi. Objevilo se totiž několik desítek manželských párů, kdy byly sezdány nezletilé dívky s dospělými muži. A to je podle dánského ministryně pro integraci Inger Stojbergové zcela nepřípustné.  

„Je naprosto nepřijatelné, že v dánském azylovém systému žijí nezletilé po boku svých choťů či partnerů a požádala jsem dánský imigrační úřad, aby to okamžitě zatrhl,“ řekla Stojbergová. Podle současných statistik je v dánských azylových zařízeních přinejmenším osm vdaných mladistvých dívek, které jsou již těhotné, či dokonce porodily. „Vláda nyní plánuje deportovat migranty, kteří se žení a oplodňují děti, a poskytnout těm dívkám útočiště.“

S tím však nesouhlasí imám Usáma El Sádí z mešity v Aarhusu. Podle něj by si měla dánská vláda uvědomit, že ti lidé jdou ze zcela jiných podmínek. „Je třeba se na to dívat z jiné perspektivy. Jedná se o mimořádnou humanitární situaci a myslím, že byste se o tyto rodiny měli starat. Jsou sezdaní, a i když je ten muž dvakrát starší, vytvořili rodinu. Musíme přijmout, že jde o jinou kulturu a nesmíme ničit rodinný život.“

Celý text zde

Vyjádřil se také v tom směru, že zdaleka ne všechny dívky vstoupily do manželského svazku z donucení, ač je to pro nás nepředstavitelné. „Pokud se podíváte na situaci v uprchlických táborech, tak často vidíte, že jsou plné násilí a nejistoty. Pokud si vaše dcera najde muže brzy, může tak poskytnout rodině větší bezpečí,“ dodal.

Podle něj se nezletilé dívky vdávají brzy, aby tak získaly bezpečí a přístřeší, které jim je jinak během současné migrační krize odepřeno. Zároveň však dodal, že sám by své dceři nedovolil vdávat se před jejími osmnáctými narozeninami.

Dánsko však není jedinou zemí, která se potýká s tímto fenoménem, sezdané páry, z nichž je přinejmenším dívka nezletilá, se vyskytují i v dalších severských státech, které si se situací neumí poradit. Většina z těchto uprchlíků pak pochází ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu. 

reklama

autor: spa

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…