Dryml nám dělal ostudu, myslí si Sobotka

03.08.2012 15:25

Přestup senátora Vladimíra Drymla z ČSSD do Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) je pro sociální demokracii ulehčením, míní šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. V posledních letech podle něj dělal sociální demokracii spíše ostudu. Na druhou stranu ale zradil voliče a měl by odstoupit, aby se v jeho senátním obvodě mohly konat nové volby, řekl Sobotka během zahájení prezidentské kampaně Jiřího Dienstbiera v Lánech na Kladensku.

Dryml nám dělal ostudu, myslí si Sobotka
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Královéhradecký senátor Dryml, jehož mandát skončí až za dva roky, bude v podzimních krajských volbách jako nestraník lídrem SPOZ na Královéhradecku. Dryml má blízko k čestnému předsedovi své nové strany Miloši Zemanovi, kterému sehnal senátorské podpisy pro kandidaturu v prezidentské volbě.

Nechtěl omezení imunity

"Myslím si, že je to pro sociální demokracii ulehčení, protože pan Dryml dělal v posledních letech straně spíše ostudu. Mám na mysli například situaci, kdy byl proti omezení poslanecké imunity, ačkoliv to bylo součástí programu sociální demokracie," uvedl Sobotka.

Současně ale řekl, že Dryml zradil své voliče, protože byl zvolen jako sociálnědemokratický senátor. "Myslím si, že nemá žádné právo k tomu, aby během senátorského mandátu přestupoval do jiné politické strany. Podle mého názoru by se měl zachovat čestně a senátorský mandát opustit, aby se v Hradci mohly uskutečnit nové senátorské volby," poznamenal. Dnes ráno jednalo grémium ČSSD, Drymlova kauza ale podle Sobotky nebyla na programu. "Zabývali jsme se přípravou na volby," uvedl.

Dryml svůj přestup doprovodil tvrdou kritikou sociální demokracie. ČSSD je podle něj prolezlá korupcí, zejména na místech krajských hejtmanů.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…