EU není jako Sovětský svaz. Je ještě horší, píše publicista

01.07.2016 9:01

Lukáš Lhoťan, jenž je české veřejnosti znám jako výrazný kritik islámu, který v minulosti vyznával muslimskou víru, se rázně vyjádřil i k dnešní podobě Evropské unie. Má za to, že v tomto společenství probíhá už jen falešná hra na demokracii. V určitých ohledech je prý ještě horší, než býval Sovětský svaz.

EU není jako Sovětský svaz. Je ještě horší, píše publicista
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Lukáš Lhoťan

„Osobně si nemyslím, že EU je jako Sovětský svaz, naopak je v jistém smyslu ještě horší. Sovětský svaz byl režim brutálního násilí, který stál a padal se strachem obyvatel z represe za jakýkoliv projev odporu. EU je režim tvářící se jako demokracie a nezastrašující přímým násilím, ale skrze postupnou kriminalizaci nepohodlných názorů a označováním každého, kdo je proti myšlence říše EU, jako ruského agenta, člověka podléhajícího ruské propagandě apod.,“ napsal Lhoťan v textu uveřejněném na blogu iDNES.cz.

Brusel na to podle autora jde sofistikovaněji než před lety Moskva. V Kremlu kdysi rozhodovali o popravách a deportacích tisíců lidí, čímž si udržovali poslušnost většiny. V Bruselu se starají o to, aby měla většina populace svůj klid a nějaké ty dotace, takže lidé nebudou mít moc chutí protestovat proti tomu, co politici dělají. A když už se někdo takový najde, označí ho mašinérie EU za „Putinova agenta“, očerní ho a snaží se ho odsunout na vedlejší kolej. Na světlo už se dokonce dostávají snahy nepohodlné názory kriminalizovat.  

Pokud někdo věří, že je EU demokratickou institucí, tak by si měl podle autora uvědomit, že demokraticky zvolený europarlament odmítl odhlasovat start jednání s Tureckem o bezvízovém styku, protože Turecko nesplňuje nutné podmínky, ale Evropská komise přesto chystá zahájení těchto rozhovorů. Komise se totiž nemusí zabývat otázkou, co si myslí občané EU, protože neprochází sítem voleb.

„Vládcové EU vědí, že nažraný a pudově ukojený lid do revoluce nepůjde. Ano, tam kde Sověti udělali chybu, tam se budovatelé světlých zítřků EU poučili. Ono vlastně Sověti i budovatelé EU mají podobné základy, marxismus, jen prostě se rozdělili na dva směry s různým aplikováním marxistických vizí,“ shrnuje Lhoťan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…