Erdogan obvinil amerického generála z podpory pučistů

29.07.2016 17:06

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan se pořádně opřel do Spojených států amerických. Ty podle něj nedokáží docenit, že ve jménu demokracie potlačil pokus o vojenský převrat a místo toho dokonce ukrývají člověka, který za tím převratem stojí. Informují abcnews.

Erdogan obvinil amerického generála z podpory pučistů
Foto: tccb.gov.tr
Popisek: Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan

Turecko žádá po USA, aby mu vydaly duchovního Fetullaha Gülena, který v současnosti žije v Pensylvánii, a kterého Turci viní z organizace pokusu o vojenský převrat. Ten se odehrál 15. července a stál život 290 lidí.

Gülen však jakoukoliv spojitost s děním v Turecku odmítl a USA se po Turecku dožadují přímých důkazů jeho zapojení. To však žádné neposkytlo.

Místo toho se turecký prezident Erdogan utrhl na USA a jejich narážky na příkoří, kterému v současnosti turecké bezpečnostní složky vystavují domnělé pučisty.

Celý text zde

„Není na vás dělat takové rozhodnutí. Kdo jste? Naučte se, kde je vaše místo,“ prohlásil Erdogan směrem k americkému generálovi, který komentoval zadržení desetitisíců Turků, údajně zapletených do puče.

„Místo toho, abyste poděkovali tomuto národu, že ve jménu demokracie potlačil převrat, tak se stavíte na stranu pučistů,“ řekl prezident.

„Mimoto jsou organizátoři puče ve vaší zemi. Můj lid nikdy nepřesvědčíte o opaku,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…