Exposlanec Černoch uspěl jako jediný z kandidátky ODS v "Rathově Hostivici". Navíc až ze čtvrtého místa

10.10.2018 13:31

Marek Černoch byl v letech 2013–2017 poslancem za hnutí Úsvit, poté si dal od politiky na rok pauzu, vstoupil do ODS a právě za ni nyní kandidoval v komunálních volbách v Hostivici. Z původního čtvrtého místa na kandidátce se mu povedla neobvyklá věc.

Exposlanec Černoch uspěl jako jediný z kandidátky ODS v "Rathově Hostivici". Navíc až ze čtvrtého místa
Foto: Marek Černoch
Popisek: Marek Černoch

Jedničkou kandidátky ODS v Hostivici byl Miroslav Petřík, dvojkou Pavel Kocián a trojkou Emil Kajer. Marek Černoch kandidoval ze čtvrtého místa. Preferenční hlasy ale s umístěním pořádně zamíchaly, Černoch jich získal 295, nejvíce ze všech na celé kandidátce a získal své místo v zastupitelstvu.  
 
„Mám z toho obrovskou radost a chci poděkovat za důvěru a za to, že jsme dostali hlasy. Vždycky jsem to bral a vždycky brát budu jako práci, jako zodpovědnost. Jsem rád, že se člověk ještě v praxi setkává mezi lidmi, na ulici, v MHD, s 99 procenty pozitivními reakcemi. Vždycky jsem se snažil fungovat týmově, máme určitou vizi a je to závazek do budoucna. Nemyslím si, že by někdo bral negativně, že jsem šel ze čtvrtého místa. Důležité je, že jsme se tam dostali,“ řekl nám Marek Černoch.
 
 
Nejvíce hlasů v Hostivici získalo sdružení HOme – Hostivice město s 29,5 procenta, 26,01 procenta získalo hnutí Středočeši2012.cz, které vedl jako lídr současný starosta Jaroslav Kratochvíl, třetí byla HOSTIVICE 2006 s 12,92 procenty. ODS se umístila celkově čtvrtá s 8,26 procenty hlasů a jedním místem v zastupitelstvu, které získal právě Marek Černoch.
 
Místo v zastupitelstvu vybojoval také David Rath, který kandidoval jako lídr za Zdravou Hostivici, která získala 5,2 procenta. Méně úspěšný byl v senátních volbách, kde se ucházel o místo ve volebním obvodu Litoměřice. Rath získal pouze 4,95 procenta a o postupu do druhého kola si mohl nechat pouze zdát. Na kandidátních listinách města s více než osmi tisíci obyvateli byla i další známá jména, například úspěšným lídrem kandidátky ANO byl Robert Změlík, olympijský vítěz v desetiboji z roku 1992. 
 
 
V komunálních volbách často nerozhoduje ani tak počet billboardů, ale poctivá práce přímo v obci a také kontakt s lidmi, nejen před volbami. Marek Černoch postupem ze čtvrtého místa na kandidátce až na to první dokázal, že to umí. „Hostivice je nádherný město, sice jsem se narodil v Praze, ale tady žiji již 15 let a považuji se za Hostivičáka. Je radost tady žít a naše vize je, aby to tady bylo ještě lepší,“ uzavřel Marek Černoch. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…