Fiala jde v Dobešových stopách. Umožní krácení přestávek ve školách

29.07.2012 16:53

Ministr školství Petr Fiala chce umožnit školám, aby si případně zkrátily přestávky, pokud tak budou chtít. Pauzy mezi jednotlivými hodinami se tak budou moci snížit na pět minut, mezi dopoledním a odpolední vyučováním na půl hodiny.

Fiala jde v Dobešových stopách. Umožní krácení přestávek ve školách
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Fiala

"V případech hodných zvláštního zřetele lze zkrátit některé desetiminutové přestávky na nejméně pět minut a přestávku mezi dopoledním a odpoledním vyučováním na nejméně 30 minut," stojí v návrhu vyhlášky z ministerstva školství.

Školy by si tak mohly už od 1. září zvolit, zda zkrátí přestávky. Ministr Petr Fiala se tím snaží vyjít vstříc obcím, které si stěžovaly už za Josefa Dobeše. Chtěly zkrátit přestávky, neboť některým studentům kvůli příliš dlouhým pauzám ujížděly autobusy.

Dobeš ale tehdy od svého plánu upustil, zvlášť kvůli kritice, podle níž se za pět minut nedají splnit hygienické potřeby a nelze se připravit na následující hodinu.

Fiala je si toho také vědom. "Při zkracování přestávek ředitel školy přihlédne k základním fyziologickým potřebám žáků,“ stojí proto v materiálu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…