Filmaři natáčí film o kmotru Mrázkovi. Toho hraje Ondřej Vetchý

20.05.2013 8:47

Filmaři točí snímek o tuzemské mafii. Jde o film zpracovávající příběh kmotra Františka Mrázka, kterého si zahraje Ondřej Vetchý. Film, o kterém píše iDNES.cz, je inspirován skutečnými událostmi.

Filmaři natáčí film o kmotru Mrázkovi. Toho hraje Ondřej Vetchý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Vetchý

Film inspirovaný skutečnými událostmi a osobami vylíčil už v knize Kmotr Mrázek reportér MF DNES Jaroslav Kmenta. Reálného Františka Mrázka ve filmu Příběh kmotra představuje postava Vedrala. Pod krycím jménem Vedral vedla prý předlistopadová bezpečnost svého tehdejšího agenta Františka Mrázka, který se živil jako vekslák. Na přelomu milénia byl Mrázek považován za krále podsvětí a zahynul kulkou neznámého snajpra v roce 2006. Podle iDNES.cz film začíná právě mafiánovou popravou.

Příběh kmotra líčí propojení organizovaného zločinu s politikou. Ve snímku se prý objeví postavy s narážkami na přezdívky, jimiž Mrázek a jeho parťáci pojmenovávali politiky či lobbisty. Například písmeny abecedy (Íčko, Téčko) byli prý označováni politici Ivan Langer a Vlastimil Tlustý. iDNES.cz připomíná i přezdívky Miroslava Šloufa – Vodník nebo tehdejšího premiéra Miloše Zemana – Mlha. Filmaři však zvolili jiná písmena a přezdívky.

Peníze od člověka blízkého Mrázkovi odmítli

Nejdříve prý byl problém se zajištěním financí pro tento projekt. Žádná větší firma prý nechtěla vstoupit do filmu, který podle producenta Davida Raucha ukazuje, "kde jsou skryty kořeny současného stavu věcí". Nakonec se ale pár odvážných našlo. Teď si známou osobu českého podsvětí zahraje Ondřej Vetchý. Do kin má snímek podle serveru iDNES.cz přijít letos v říjnu. Nabízenou finanční pomoc podnikatele, který měl blízko k Františku Mrázkovi, filmaři odmítli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…