Hádka mezi Bělobrádkem a Bohumilem Doležalem. Ve finále se probíralo, co prováděli lidovci v koalici s Babišem

27.07.2018 18:15

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v poslední době nešetří ostrými prohlášeními na adresu předsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Politolog Bohumil Doležal však šéfovi lidovců připomíná jednu skutečnost.

Hádka mezi Bělobrádkem a Bohumilem Doležalem. Ve finále se probíralo, co prováděli lidovci v koalici s Babišem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Politický komentátor Bohumil Doležal

Lidovci jsou dnes opoziční stranou a jako správná opozice nenechávají na premiéru Babišovi nit suchou. Kvůli jeho trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo, kvůli tomu, jaké lidi mají problémy, když se ukázalo, že někteří z nich mohli podvádět při psaní diplomových prací, a tak podobně.

Politolog Bohumil Doležal však Bělobrádkovi přes server Forum24.cz vzkázal, že  lidovci byli celé čtyři roky s Babišem v koalici. V té době bylo známo, že Babiš v minulosti spolupracoval s komunistickou státní bezpečností. Taktéž – právě za vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL – vyšlo najevo, že Babiš možná spáchal dotační podvod s firmou Čapí hnízdo. Lidovci přesto v koalici dál setrvávali, čímž Babišovi umožnili pokračovat v kurzu, který nastolil a který přetrvává dodnes.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Dnes by pro začátek možná stačilo, kdyby se trochu víc snažili např. ti, kteří sedí v Poslanecké sněmovně; speciálně mám na mysli takové, co nejdřív čtyři roky spolupracovali s panem Babišem ve společné koalici, a teď by chtěli na jiných, aby jim zaplnili Václavák a Letenskou pláň,“ podotkl na adresu Bělobrádka Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…