Heger možná připraví šéfa nemocnice Na Homolce o místo. Důvod není, říká ministr

16.01.2012 20:11

Ministr zdravotnictví Leoš Heger rozhodl, že vedení pražské Nemocnice Na Homolce by mělo vzejít z transparentnějšího výběrového řízení. Současný přednosta proslulé nemocnice Vladimír Dbalý díky tomu možná přijde o funkci. Ministr ho o tom zatím ale oficiálně neinformoval a navíc ani nechce sdělit, jaký prohřešek má mít vedení nemocnice na svědomí.

Heger možná připraví šéfa nemocnice Na Homolce o místo. Důvod není, říká ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

„Nemám k tomu žádné zprávy, neumím to komentovat. Dozvídám se to od vás,“ reagovala překvapeně na dotaz serveru iHned.cz mluvčí nemocnice Jitka Kalousková.

„Nemocnice Na Homolce je důležité pracoviště, chceme, aby tam bylo stabilní vedení. To současné buď mandát obhájí, nebo ne,“ uvedl pro iHNed.cz mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň. Konkrétní důvod, proč vyhlásit nové výběrové řízení, ale uvést nechtěl.

Nemocnice Na Homolce čelila kritice kvůli několika netransparentním výběrovým řízením, počátkem letošního roku byla nemocnici dokonce vyměřena třicetitisícová pokuta za porušení zákona při výběru právních služeb v roce 2009. Přesto ministerstvo trvá na tom, že konkrétní důvod pro výběr nového vedení nemocnice neexistuje.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …