Hutka se vrátil. Zbásnil svůj vztek na Zemana s Babišem. A nejen to

11.07.2020 12:43 | Zprávy

Písničkář Jaroslav Hutka se po někdejší ostré písničce Miloš a zubatá pouští do tvorby básní, které sdílí na sociální síti. A opět nešetří současnou hlavu státu či premiéra ČR. Stranou tentokrát nezůstal ani šéf Bílého domu Donald Trump.

Hutka se vrátil. Zbásnil svůj vztek na Zemana s Babišem. A nejen to
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: Jaroslav Hutka

Vyjádřit se tvrdě o české politice formou písně je bezesporu Hutkovou doménou.

Nyní dává svůj názor na odiv i v podobě jakýchsi básní, které s veřejností sdílí na svém facebookovém profilu. I tentokrát zde věnoval její část nejvyšším ústavním činitelům, kteří často bývají v jeho „umělecké tvorbě“ hlavním předmětem kritiky.

V jednom ze svých nejnovějších básnivých opusú se například přesouvá do budoucnosti a ohlíží se zpět do dnešní doby na to, jak to tu prezident Miloš Zeman s premiérem Andreje Babišem vedli.

„Volby, vláda, soudce, prezidenta, když se podívám do zrcadla, vidím je všechny vedle sebe. Šklebí se na mne při trhání chloupků z obočí. Dávno zapomenutý Babiš (opravdu se tak jmenoval?) prý vedl firmu na ušní maz,“ píše na adresu současného předsedy vlády.

Vzápětí se ohlíží i za politikou a počínáním Miloše Zemana: „Hradní masokombinát na urážky měl také jakési jméno.“

„Já zapomněl, že se do básní nepletou politici,“ pokračuje Hutka.

„Hrabu se jen v hromadě už dávno přebraného štěrku. Skutečnost je nezapamatovatelná, historie překroucená a děti přešlapují jednou nohou v ráji jen chvíli, než vystoupí a naučí se od nás si také stěžovat na nesvobodu,“ stojí dále v textu jeho básnivého opusu.

Zatím největší poprask Hutka vyvolal svou písničkou Miloš a zubatá: „Masaryk v hrobě se obrátil, zařval, co je to za chlapa, a na Zubatou se obořil, kde se zase dneska fláká. Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, Zubatá už na Hrad chvátá,“ vyjádřil se Hutka před dvěma lety.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…