Incident v pražském metru! Muslimku prý napadli za šátek na hlavě

06.11.2015 21:04

Pražská policie řeší údajné napadení ženy oblečené v muslimském tradičním oděvu. Měli na ni zaútočit dva muž v pražském metru v září tohoto roku. Je tu ale problém, schází svědci zmíněného útoku, takže zatím jde o tvrzení proti tvrzení. Kriminalisté proto hledají případné svědky.

Incident v pražském metru! Muslimku prý napadli za šátek na hlavě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Incident se odehrál 26. září krátce po 22.00, třiatřicetiletá žena, muslimka, jela z Můstku na Veleslavín. "S ohledem na svou víru měla žena na hlavě šátek, pročež se měla stát terčem krajně nevybíravého jednání dvou mužů (27 a 31 let), které se následně podařilo policistům zadržet," sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Vyšetřování je nyní ve fázi tvrzení proti tvrzení, protože chybějí svědci. Údajně napadená žena tvrdí, že se stala obětí urážek pro své náboženství. "Měli jí nadávat do všeho možného, kdy mělo dojít dokonce i na vulgarismy a výhrůžky toho nejhrubšího zrna," upřesnil mluvčí. Policisté událost podle Hulana prověřují na základě výpovědi ženy pro podezření z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Další trestné činy mohou případně vyplynout z vyšetřování.

"Z výpovědi oznamovatelky vyplývá, že se jí vůči hrubiánům měla ještě ve vagónu metra zastat pro ni neznámá žena, která ji následně i doprovodila z dosahu neurvalců. Jelikož se ale kriminalistům do této doby nepodařilo ztotožnit jediného svědka, prosí touto cestou o pomoc širokou veřejnost," dodal mluvčí. Svědci se mohou hlásit kriminalistům prostřednictvím linky 158.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…