Inspekce získala důkazy proti Lessymu od mluvčí, které dal padáka

31.08.2012 7:44

Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) se podařilo získat informace na Petra Lessyho od jeho bývalé mluvčí, kterou vyhodil. Zjistil to deník MF Dnes, který pátral po okolnostech, za jakých ministr vnitra Jan Kubice odvolal policejního prezidenta.

Inspekce získala důkazy proti Lessymu od mluvčí, které dal padáka
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Inspekce Lessyho obvinila na základě rozhovoru, který před rokem poskytl deníku Právo. V něm nařkl policejní funkcionáře ze Zlínského kraje Jaroslava Vaňka a Bedřicha Koutného z toho, že byli napojeni na organizovaný zločin. Vaňka pak měl krýt tehdeší šéf brněnské inspekce Rudolf Setvák, který patří k takzvanému Toflově gangu.

GIBS si u odvolané mluvčí potvrdila důkazy proti Lessymu

Už před rokem Lessyho kvůli tomu vyšetřoval GIBS, případ byl ale odložen. Lessy tvrdil, že Právo jeho výrok překroutilo. MF Dnes ale poukazuje na to, že se Lessy před několika týdny zbavil své mluvčí Pavlíny Kopecké, kterou nechal převelet na jinou pozici.

Inspekce se toho chytila a pozvala si Kopeckou k výslechu. Prověřovala skutečnost, že mluvčí byla u toho, když Lessy obvinil své podřízené Vaňka a Koutného. Také si ověřovala, zda ji Lessy skutečně pověřil, aby médiím předala informace dokazující vinu Vaňka. Tím by podle inspekce zneužil pravomoc.

Kopecká to potvrdila a GIBS tak získal důkazy, na jejich základě obvinil Lessyho z pomluvy a zneužití pravomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…