Ivan Langer: Jsem poslední, kdo by Ratha hájil, ale...

07.06.2012 4:43

Bývalý ministr vnitra a dnes bezpečnostní poradce ODS Ivan Langer si snad trochu překvapivě nechal ujít projev svého věčného rivala, obviněného poslance Davida Ratha, a měl proto prý své důvody. Celý proces podle něj jen smutně dokladuje erozi právního státu.

Ivan Langer: Jsem poslední, kdo by Ratha hájil, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Exministr vnitra Ivan Langer se po ztrátě politických funkcí mediálně příliš nevyjadřuje, spíše občasně glosuje veřejné dění. Dnes sám přiznává, že to, co se děje ve sněmovně, je mu od jisté doby úplně lhostejné.

Anketa

Promluví Rath nepříjemně o poměrech v ČSSD?

hlasovalo: 4160 lidí

Rathův proces podle něj nestojí za komentář, ale jeden postřeh přeci jen Langer vyzdvihl. „Jsem poslední, kdo by byl obhájcem Davida Ratha, za ty všechny jeho vulgarity v jeho chování a invektivy k mé osobě, ale to, co se děje kolem té kauzy, označuji za další erozi právního státu,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Langer. Exministrovi totiž přijde nešťastná monstrozita, která kauzu doprovází. Ta má prý na právní stát devastující účinky. „Kolem jeho osoby se prováděly takové policejní manévry a skutečnost, že v poslanecké sněmovně sedí tři ozbrojení policisté, je pro mě z říše dříve nepředstavitelných zjevení. Je to absurdní tyjátr, je to mrhání peněz daňových poplatníků, je to degradace zákonodárného sboru. Rath je možná korupčník, ale nikoli terorista, nebo vrah,“ zastal se jej nepřímo.

Bylo jich dost

Na rozplétání kauzy se podle policejního prezidia podílela stovka policistů. Nebývalé množství ozbrojených příslušníků se také účastnilo poslancova transportu z litoměřické vazební věznice. Podle jednoho z policistů, kteří zajišťovali bezpečnost před věznicí, byl počet doprovodných vozidel nestandardní. Vrtulník, čtyři automobily, stejný počet motorek a další vozidla připravená po Praze k případnému zásahu. 

Legendární výměny názorů

Slovní políčky, které si Rath s Langerem pravidelně uštědřovali, a to jak přes média, tak i ve sněmovně, patří dnes již ke „zlatému fondu“. Legendární je Langerův výrok „Hoďte na toho blázna síť“ (viz video níže) a následné vypnutí mikrofonu řečnického pultu předsedajícím Lubomírem Zaorálkem. 

                                 

Za vše může podle Ratha Kubice

David Rath v úterý přednesl svůj dlouho očekávaný a pečlivě připravovaný projev na půdě Poslanecké sněmovny. Ten co do sledovanosti trumfl dokonce Události ČT. Poslanec ještě před hlasováním o své imunitě obvinil ze spiknutí vůči své osobě ministra vnitra Jana Kubiceho a jeho chobotnici. Rath dále poukazoval na podle něj nestandardní kroky v podání trestního oznámení. „Je normální, aby trestní oznámení přijímal první náměstek nejvyššího státního zastupitele,“ tázal se a hájil se najednou. Sněmovna nakonec poslance zbavila imunity a  vydala jej ke stíhání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…